m install
nello construct

AMoS ED and Da Vinci: Lansarea platformei CIVIC ARIEȘ

floris

Ieri, 12 Decembrie 2021, la Târgul de Crăciun din Parcul Central Turda, printre alte evenimente, a avut loc și lansarea oficială a platformei CIVIC Arieș, inițiată de organizația non-guvernamentală AMoS ED.

La una dintre tarabele de la Târgul de Crăciun din Turda, se află echipa AMoS ED, o organizație non-guvernamentală ce sprijină domeniile educaționale insuficient deservite.

Motivul principal al participării acestor tineri la Târgul de Crăciun a fost lansarea platformei CIVIC Arieș în fața mulțimii turdene, fiind o modalitate eficientă și rapidă ca oamenii să afle despre aceasta.

Platforma CIVIC Arieș

Platforma CIVIC Arieș este un hub al comunității civice din zona Arieș care își dorește să faciliteze transmiterea de informații, accesarea de granturi și parteneriatele între organizații.

Platforma vine în sprijinul societății civile din Zona Arieș. Scopul ei este de a coagula comunitatea locală de ONG-iști. CIVIC Arieș nu este un simplu site, ci este un prim pas în a conecta cât mai multe organizații care au activitate în această arie geografică. Platforma facilitează diseminarea rapidă de știri și evenimente, atragerea de fonduri pentru implementarea de inițiative la nivel local, dar mai ales parteneriatul între organizațiile care își doresc să facă lumea un loc un pic mai bun, prin activități pe plan local.

Despre AMoS ED

AMoS ED este o organizație non-guvernamentală condusă de o viziune a tinerilor care prin fiecare activitate, inițiativă, proiect nou pe care îl organizează își dorește să contribuie la dezvoltarea potențialului tău și dezvoltarea comunității din care provii.

„Considerăm că societatea are nevoie pe multe paliere de oameni dispuși să producă schimbarea, iar AMoS ED își propune să adune o comunitate de oameni dispuși să o realizeze.”

Înainte cu 10 minute ca platforma să fie lansată, câțiva dintre cei ce s-au implicat în realizarea acestei platforme au vorbit puțin despre ce înseamnă această platformă, la ce ajută, dar și despre colabările cu celelalte ONG-uri locale.

„De câteva luni bune lucrăm la un proiect care se numește Platforma CIVIC Arieș care este menită să devină un hub al comunității civice din Zona Arieș. Este făcută de voluntari pentru voluntari în așa fel încât să poată să afle informații, să se promoveze și să se conecteze, chestii foarte importante în momentul în care desfășori activitate pentru comunitatea din jurul tău fără să ceri nimic în schimb. 

Platforma CIVIC Arieș a fost creată în așa fel încât să poată pune la dispoziție ONG-urilor din zonă anunțuri care sunt de interes pentru ei, finanțări care sunt aplicabile în zona lor încât să poată să atragă fondurile necesare pentru a reuși să-și implemeteze activitățile, o funcționalitate care le permite promovarea, partea de evenimente în care ei pot să ne transmită și putem să accesăm rapid, la un click distanță, toate chestiile care se întâmplă în jurul nostru.”

Ionuț Mureșan

„E foarte important ca noi, instituțiile publice, împreună cu ONG-urile și împreună cu sponsorii, cu mediul economic, să fim împreună. Eu văd colaborarea asta ca o familie. Într-o familie fiecare avem roluri diferite și doar împreună putem să funcționăm corect, acoperind toate necesitățile din familie. De asemenea, suntem și ca o echipă. O echipă în care fiecare își face partea, bucățica lui, și când le punem toate împreună ies lucruri frumoase. 

Eu cred că ONG-urile, în mod special, au un rol mult mai specfic decât instituțiile publice. Dacă primăria se ocupă de nevoile principale ale cetățenilor, ONG-ul vine cu acea bucată specifică și se ocupă de nevoi mult mai practice, mult mai aproape de cetățeni.”

 Leonardo-Mihai Mărincean

„Îmi place cuvântul ăsta „comunitate”. Eu nu mă regăsesc nici în sfera de tineret, nici în sfera de voluntariat, în nici o altă sferă. Cred că singurul mod în care putem să construim nu doar Turda, pentru că, până la urmă, Turda e doar vârful de la ce e întreaga comunitate urbană Arieș. Tocmai de aceea ar trebui să auzim vocea și celorlalți din platformă. Platforma nu primește doar tineretul, avem ONG-uri din diverse segmente alături de noi.”

Platforma a fost lansată în fața mulțimii, iar oamenii i-au aplaudat pe acești tineri cu inițiative de a face din Turda un oraș mai frumos.

Totodată, organizația AMoS ED a avut pregătit și un stand cu globuri, luminițe, descriri ale proiectelor proprii, și alte decorațiuni de Crăciun.

Puteți vizita aici:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: