marian morar
m install
nello construct

Americanii au mai investit încă 34 de milioane de dolari în baza aeriană de la Câmpia Turzii

zamblau eugen

Zilele trecute la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii a fost inaugurată o clădire nouă care va funcționa pe post de  hangar de mentenanță, un loc de parcare pentru aeronave și o clădire de birouri, toate construite în parteneriat cu americanii.

La această activitate au participat comandantul Bazei 71 Aeriană, general de flotilă aeriană Cătălin-Eugen Micloș, locțiitorul Bazei 31 Aeriană din Aviano, colonel Beau E. Diers și reprezentanți ai USAFE (United States Air Force Europe) și USACE (United States Army Corps of Engineers), precum și ai detașamentului MQ-9 Reaper dislocat pe aerodromul Câmpia Turzii.

Potrivit ultimelor informații, investiția s-a ridicat la 34 milioane de dolari

Oficialii militari americani au marcat astfel finalizarea proiectului de modernizare în valoare de 34 de milioane de dolari la o bază strategică din centrul României, unde se cheltuiesc peste 100 de milioane de dolari pentru inițiative care vizează extinderea desfășurării forțelor aeriene americane în sud-estul Europei, transmite Stras and Stripes.

Facilitatea de operațiuni va fi folosită ca „centru de control” pentru planificarea și conducerea misiunilor care operează de la bază. Între timp, un nou hangar pentru avioane de 14.000 mp a fost proiectat pentru a găzdui mai multe avioane de război ale NATO.

Aceste inițiative de la Câmpia Turzii fac parte dintr-un program mai larg de modernizare a Bazei Aeriene 71, care cuprinde în total nouă proiecte și depășește suma de 100 de milioane de dolari. În plus față de aceasta, Pentagonul a alocat 220 de milioane de dolari pentru lucrări de construcție la alte facilități din România, inclusiv un teren de antrenament la sediul Grupului de Luptă NATO de la Cincu și la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2