Ambulanţa, suprasolicitată de sărbători!

nello construct

De la începutul anului şi până ieri, angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Cluj au intervenit în aproximativ 1.000 de cazuri. La spitalul municipal din Turda, nu au existat probleme deosebite, dar primul turdean născut a fost un băieţel de 3,5 kg. chiar de 1 ianuarie, la ora 11,50, având o înălţime de 53 cm. 

 

Dacă la Cluj au fost peste 300 de urgenţe majore datorate în special consumului în exces de mâncare şi băuturi alcoolice. Ce este mai îngrijorător e faptul că au ajuns în comă alcoolică şi câţiva minori! În prima zi a anului au chemat salvarea aproximativ 250 de clujeni, majoritatea cu afecţiuni digestive, come alcoolice şi arsuri provocate de petarde. Mari bătăi de cap le-au dat medicilor şi cei care au mâncat fără măsură. Astfel, în zilele de 2, 3 şi 4 ianurie mulţi pacienţi s-au adresat medicilor cu greţuri, vărsături, balonări, probleme digestive. La Turda s-a stat ceva mai bine……

 

Purtătorul de cuvânt al spitalului municipal, medicul Maria Cadar, a explicat că de Anul Nou la secţia de pediatrie au fost 71 de urgenţe, la chirugie 60, iar la compartimentul „interne” 120. ” La copii au predominat enterovirozele, acum fiind o perioadă propice manifestării acestei boli, chiar putem spune că este epidemie…în aczul adulţilor au fost semnalate mai multe afecţiuni de la gastro-enterocolite, pusee hipertensive, accidente vasculare, problema cardiace la fracturi” spune Maria Cadar. Au fost mai puţine cazuri decât deobicei de come alcoolice, dar şi de afecţiuni digestive datorate consumului în exces de alimente.

 

Pe pârtiile de schi, fracturi cu nemiluita

 

Peste 25 de cazuri de accidente pe pârtiile din judeţul Cluj în perioada sărbătorilor! Cele mai multe au avut loc pe pârtia din Băişoara, unde s-au înregistrat în această perioadă în jur de 20 de fracturi. Salvamontiştii clujeni au fost solicitaţi să intervină în perioada sărbătorilor de iarnă pe toate cele trei pârtii deschise în judeţ, Băişoara, Feleac şi Mărişel atunci când au fost răniţi turişti. Cauzele accidentelor petrecute pe pârtii au fost oboseala, lipsa experienţei şi a echipamentului corespunzător.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: