Alunecările de teren de pe lotul 2 al Sebeș-Turda pun în pericol deschiderea segmentului de autostradă în acest an

lot 2 sebes-turda

Există riscuri mari ca lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş – Turda  să nu fie finalizate până la sfârşitul anului, a declarat consilierul pe probleme de infrastructură din cadrul Cancelariei prim-ministrului, Cristian Pistol.

Grecii de la Aktor lucrează de zor pe Autostrada A10 Sebeș-Turda, în zona alunecării de teren de la Oiejdea și, chiar dacă nu au o mobilizare spectaculoasă, încep să se vadă ceva progrese.

Pe lotul doi care măsoară 24,25 kilometri, lucrează Asocierea Aktor Tehnical Societe Anonyme (Aktor S.A.) – SC Euro Construct Trading 98 SRL.

Din câte ştiu eu, riscurile sunt mari să nu se finalizeze şi probabil că vor trebui elemente noi care să determine constructorii să finalizeze aceste lucrări. În orice caz, timpul este foarte scurt, din cunoştinţele mele lucrările nu sunt atât de avansate”, a afirmat Cristian Pistol, la finalul unei reuniuni organizate marţi cu ocazia Zilei Naţionale a Constructorilor, citat de Agerpres.

Consilierul de stat însărcinat cu monitorizarea investiţiilor în infrastructură a menţionat că măsurile propuse constructorilor celor două secţiuni, cu două luni în urmă, de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu au fost implementate de aceştia, titrează alba24.ro

Cea mai mare mobilizare de pe lot este în zona alunecării de la Oiejdea, punctul care pune cele mai multe probleme pe acest segment de autostradă.

În zona alunecării au fost forații alți piloți, s-a lucrat la excavații și la pământ armat. Ca o noutate, în zona alunecării de teren s-a așternut balast stabilizat la km 19-400 până la km 19+975, pe sensul de mers Sebeș-Turda.

Acest sens de mers va putea fi utilizat în situația în care nu se termină lucrările la alunecare, pentru a deschide totuși circulația, cu restricții și limitări de viteză, pe o bandă, pe o porțiune de circa 500 de metri, informează și ziarulunirea.ro.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top