m install
nello construct

Alternativă la manifestările de 1 decembrie: Cluj EcoTrail Ultramarathon

floris

Peste 1.000 de alergători din mai multe orașe și țări se strâng la Cluj de 1 Decembrie să alerge la Cluj EcoTrail Ultramarathon.

Inca din 2018, atunci cand Romania a sarbatorit 100 ani ca stat national unitar comunitatea de alergători are un eveniment dedicat Zilei Naționale. Se numește Cluj EcoTrail Ultramarathon, și a pornit din dorința de a uni toți pasionații de mișcare în aer liber la ultimul mare concurs de trail running din an.

La ediția 2023, sunt întâmpinați in Baza Sportiva Gheorgheni, locul de start si finish, peste 1.000 de alergători din 175 de localitati ale României, printre care București, Cluj, Constanța, Brasov, Timișoara, Oradea și Iași, Craiova și 20 țări, dintre care cei mai mulți vin din Franța, Moldova, Italia, Germania și Marea Britanie.

Evenimentul promovează valori pur românești, aduse la lumină prin produse locale de care se pot bucura concurenții în kit și câștigătorii ca premii, prin atmosfera relaxată, de sărbătoare, în care prieteni se regăsesc și prietenii noi se formează, și în curse pentru toate nivelurile de pregătire, oferind provocări atât alergătorilor experimentați (Ultra 50km, Half 25k), cât și curioșilor la început de drum (Cross 15km sau Mini 7km).”, transmit organizatorii.

Este și un eveniment sustenabil, în care se încurajează reciclarea adecvată la toate punctele de alimentare și hidratare, precum și eliminarea completă a paharelor și tacâmurilor de unică folosință la puncte, prin impunerea unui echipament obligatoriu din care nu trebuie sa lipseasca simbolul tricolor. Mai mult, pentru a reduce amprenta evenimentului asupra mediului înconjurător, sunt concepute scheme de transport în comun pentru a elimina nevoia de mașini personale și a încuraja o experiență cât mai plăcută de deplasare atât pentru alergători, cât și pentru însoțitorii lor.

Alături de asociația Totul Este Posibil și în cadrul campaniei Marele Crăciun, ediția 2023 oferă fiecărui alergător posibilitatea de a oferi cursei sale un scop personal și de a strânge fonduri pentru a ajuta copiii și bunicii de sărbători. O altă inițiativă este campania de Restart a Pantofilor de Sport, care are în vedere strângerea pantofilor de alergare vechi, dar în stare bună, pentru a oferi copiilor din medii defavorizate șansa la încălțăminte sportivă adecvată.

În 2023, Cluj EcoTrail Ultramarathon sărbătorește a șasea ediție și devine treptat un succes internațional, având 20 țări reprezentate pe lângă alergători din toate colțurile României.

Paul Smereciuc, directorul Cluj EcoTrail afirmă: “Ne bucură nespus de mult interesul recompensă pentru toată munca depusă în primii 5 ani, inclusiv in anii de pandemie, pe care ne ambiționăm să o continuăm în edițiile următoare. Așteptăm cu nerăbdare să sărbătorim 1 Decembrie cu atât de mulți alergători și să ne bucuram impreuna de sport si de Ziua Nationala”.

Pentru mai multe informații vizitează https://clujecotrail.com

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: