Aiton, Tureni și Frata vor avea și ele servicii de salubritate oferite de Supercom SA

supercom-cj

Consiliul Județean Cluj a anunțat încheierea licitației pentru delegarea serviciului de salubritate pentru Lotul 1 de localități din județ, care cuprinde și 3 comune din zona Turzii. Este vorba despre Aiton, Tureni și Frata.

”Consiliul Județean Cluj a finalizat, prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Eco-Metropolitan Cluj, licitația publică având drept scop delegarea, pentru o perioadă de 10 ani, a serviciilor de colectare și transport al deșeurilor municipale, pe Lotul 1. Acest lot cuprinde municipiul Cluj-Napoca, orașul Huedin și 43 de comune situate în proximitatea acestora. 

În urma derulării procedurii de evaluare a ofertelor depuse, a fost declarată câștigătoare propunerea înaintată de SC Supercom SA. Contractul va fi semnat după finalizarea perioadei de contestații.

Lotul 1 cuprinde Zona 1 – municipiul Cluj-Napoca și 30 de comune: Aghireșu, Aiton, Apahida, Așchileu, Baciu, Bonțida, Borșa, Căianu, Cămărașu, Căpușu Mare, Cătina, Chinteni, Ciurila, Cojocna, Dăbâca, Feleacu, Florești, Frata, Gârbău, Geaca, Gilău, Jucu, Mociu, Pălatca, Panticeu, Săvădisla, Sânpaul, Suatu, Tureni, Vultureni și Zona 2 – orașul Huedin și 13 comune: Beliș, Călățele, Ciucea, Izvoru Crișului, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Mărișel, Negreni, Poieni, Săcuieu, Sâncraiu, Râșca.

Reamintim, în acest context, faptul că pentru Loturile 2 și 3, care reunesc alte 35 de UAT-uri din județul Cluj, licitația a fost câștigată de același operator, care a început deja să efectueze serviciul de salubrizare.”, a transmis Consiliul Județean Cluj.

Supercom câștigă tot, la licitație, la tarife pe care nu le mai aplică ulterior!

Aceeași firmă, respectiv Supercom SA, câștigase delegarea acestui serviciu pe zona Turzii și pe zona Dejului. De altfel, în zona Turzii prestarea acestui serviciu deja se face, începând cu data de 1 iunie 2021.

„Este un nou pas înainte, extrem de important, pe care îl facem pentru definitiva soluționare a problemei deșeurilor din județ și pentru un management eficient al acestora. Pentru prima oară în România, la Cluj se vor aplica principiile „plătești pentru cât arunci” și „poluatorul plătește”. Vom face tot ceea ce ține de noi pentru ca activitatea de salubrizare a localităților aferente acestui lot să înceapă în cel mai scurt timp posibil iar calitatea serviciilor să corespundă exigențelor clujenilor”, a transmis președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Ce nu au lămurit, însă, până acum autoritățile județene este următorul aspect: dacă la licitație ofertele se analizează din perspectiva tarifelor stabilite pe persoană/lună, cum se face că ulterior operatorul va factura în alt mod, respectiv după principiul ”plătești pentru cât arunci”, putându-se astfel modifica, substanțial, valorile adjudecate în urma licitației și despre care se spunea că sunt mult mai mici decât tarifele care se aplicau de fostele firme de salubritate care operau în localități?!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top