nello construct

Afacerea maidanezul!! Salvarea de la eutansiere a câinilor catalogată ca „animale vertebrate… în scopul comercializarii”

readc turda

Stimați cetățeni, dorim să vă semnalăm încă o suveică financiară autorizată de ANSV-SA în cârdașie cu C.M.V. Ro care vizează practicile Medicilor Veterinari. 

 

Descrierea contextului:

Nota ANSVSA – Citat – „Având în vedere N.S 26.463/21.06.2019 cu subiectul: Circulația noncomercială și comercială a animalelor de companie din România către alte State Membre din Uniunea Europeană si țări terțe.

Începând cu data de 07.07.2019, expedierea animalelor de companie care nu se încadrează la mișcarea necomercială din România către alte țări terțe sau către alte State Membre din Uniunea Europeana, se va face numai din centre de colectare autorizate sanitar veterinar, în conformitate cu Ord.ANSVSA 16.2010  actualizat.” – Incheiem Nota.

În urma apelurilor de ajutor a asociaților de protecție a animalelor și a transportorilor de animale vii, cum că înaintea punctelor de trecere a frontierei din România se impun opriri la anumite „Centre de colectare” unde se solicită sume de bani pentru fiecare animal la așa numita deparazitarea și examenul clinic al animalelor inaintea eliberari (ilegale) TRACES!

Ne întrebăm, oare nu se conturează următoarele abuzuri în formă continuată?

1 – zădărnicirea liberei circulații și schimburilor comerciale si necomerciale in UE;

2 – abateri de la normele „TRACES- Autorizarea la locul de origine a animalelor”;

3 – abateri de la practica Sanitar Veterinară și a protecției animalelor prin inspecți clinice și deparazitări contra cost în timpul transportului autorizat;

4 – abateri de la legslația privind protecția animalelor;

4 – acceptanta ANSV-DSV de incasari/plati ilegale de către entități în afara structurilor ANSVS;

5 – nerespectarea obligatiilor impuse de CE privind durata transportului la animale vii.

Considerăm că:

Faptele premeditate în mod repetat ale funcționarilor publici A.N.S.V.S.A.-D.S.V.S.A.-C.M.V. RO, în scopul obținerii cu orice preț și prin orice mijloace de avantaje financiare, directe sau indirecte, sau prin favorizarea unor terți, persoane fizice sau juridice, pot fi încadrate la Art. 297 din Codul Penal care reglementează abuzul în serviciu în formă continuată.

Dovada:

– ANSVSA răspunde contadictoriu N.S. indicată mai sus, emisă tot de ANSVSA, prin raspunsul nr 9244/ 22.07.2019, după cum urmează:

– activitatea de certificare sanitar-veterinară în TRACES nu implică costuri

– nu există Puncte de Trecere a Frontierei pe teritoriul României autorizate să emită certificate TRACES. Acestea sunt eliberate de către medicii veterinari oficiali de la nivelul direcțiilor sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor județene, respectiv a Municipiului Bucuresti.

– legislația sanitar-veterinară națională în vigoare nu prevede încasarea sumei de 10 euro/animal pentru deparazitarea și examenul clinic al animalelor la momentul părăsirii teritoriului romanesc.

Anul trecut am procesat împotriva abaterilor de la Acordurile EU , iar ca urmare A.N.S.V.S.A. a eliminat abuzul din Nota de serviciu nr. 25561/07.03.2018, în care au adăugat ilegal cerințe suplimentare, transporturilor de animale de companie pe teritoriul UE (https://www.readc.ro/activitati/inconstienta-incompetenta-sau-rea-vointa-din-partea-a-n-s-v-s-a).

În concluzie, ANSVSA în loc să salveze animalele și să le reducă suferința, favorizează moartea lor.

Stimați cetățeni-  Chiar dacă nu sunteți direct afectați, poate cunoașteți persoane sau ONG-uri care au fost santajati sa plateasca ilegal va rugam sa ne contactati.

Va rugam multiplicați această informație spre a descoperi cât mai multe cazuri abuzive!

Contact-info@readc.ro, sau juridc.readc@gmail.com  Adresa web: https://www.readc.ro/

Facebook, https://www.facebook.com/readc.ro/, Centrala-Tel.24/24: 0364887660

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: