Adrian Oros: PNL ia in calcul posibilitatea introducerii unei motiuni de cenzura impotriva guvernului condus de Mihai Tudose si dezaproba circul politic de joi seara al PSD

foto_092017_adrian-oros

Premierul Mihai Tudose și președintele PSD Liviu Dragnea au pus intreaga natiune in fata uneia dintre cele mai dezgustătoare scene de circ politic din aceste zece luni de guvernare, moment unic prin ridicol in istoria post-decembrista a Romaniei.

 

Sunt de parere ca actuala formula de guvernare a depasit in cel mai josnic mod orice limita, iar problemele pe care le-au generat membrii PSD se vor accentua, in principal din cauza faptului ca luptele interne in acest partid sunt departe de a se fi incheiat. Prin episodul de joi seara, liderii PSD demonstreaza inca o data daca mai era nevoie, ca interesele Romaniei le sunt straine si ca singura preocupare o constituie exploatarea parghiilor politice si publice in interes personal, iar pe masura ce guvernarea devine teren de lupta intre taberele din PSD, situația economică a României se degradeaza în mod accelerat.

Nu cred nicio clipa in existenta vreunui personaj pozitiv in aceasta poveste politica grava, deoarece atat premierul Mihai Tudose, cât și președintele PSD Liviu Dragnea, sunt exponenții aceleiași mentalități toxice care submineaza orice șansa a României la dezvoltare.

Decizia de remaniere a unor ministri, anunțată de Mihai Tudose ar fi fost un act de normalitate, numai in cazul in care ar fi fost pus in practica in urma cu trei saptamani, cand PNL a si solicitat acest lucru.

Dezaprob atitudinea duplicitara si inconsecventa a prim-ministrului Mihai Tudose, care a afirmat ca membrii Executivului care au probleme penale nu mai pot ramane in functii, dupa ce el însuși votase pentru menținerea miniștrilor Sevil Shhaideh și Rovana Plumb in urma cu doua saptamani. Mai mult decat atat, premierul nu poate invoca ideea de integritate a membrilor guvernului, daca va accepta ca Liviu Dragnea sa blocheze continuarea anchetei in cazul fostului ministru Rovana Plumb, in Camera Deputatilor.

PSD a ajuns intr-o situatie absurda si a pus in scena un circ inutil, avand in vedere ca premierul declarase ca cele doua colege ale sale si-ar fi anuntat intentia de a renunta la mandate imediat dupa declansarea urmaririi penale.

PNL solicita premierului Mihai Tudose să-și exercite prerogativele funcției și să procedeze la remanierea ministrului pentru Relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, a ministrului Educatiei Liviu Pop, precum și a ministrului Sănătății, Florian Bodog.

 Partidul Național Liberal analizeaza posibilitatea introducerii moțiunii de cenzură pentru demiterea actulului Guvern, ca exponent al unei grupari nocive pentru România, care și-a trădat mandatul primit în alegeri.

Deputat Adrian Oros

TurdaNews este un portal informativ deschis oricărei persoane care vrea să-şi exprime opinia, în mod public, indiferent că e vorba de oameni politici, sportivi, oameni de afaceri, profesori, jurnalişti, reprezentanţi ai societăţii civile, cadre didactice etc. Ne puteţi transmite opinia dvs, pe diverse teme de interes, la adresa redactia@turdanews.net.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top