marian morar
adrian nap
m install
nello construct

Adrian Nap se ”joacă” cu mandatul de consilier local! Riscă să-și piardă statutul de consilier local din partea PMP!

zamblau eugen

Consilierul local Adrian Nap se ”joacă” periculos cu mandatul său de consilier local, din partea PMP Turda, după ce în ultima perioadă pare a a cotit-o oficial spre partidul AUR.

Adrian Nap a fost fotografiat la finele lunii octombrie 2023 la o manifestare a Partidului Republican, care este aliat cu AUR.

Ulterior, TurdaNews a publicat un articol în care informa despre faptul că Adrian Nap a fost pus ”șef” la grupul AUR Turda de pe Facebook.

Acel articol a fost distribuit de Marian Morar, administratorul public al Primăriei Câmpia Turzii, care a anunțat că s-a înscris în AUR, în mod oficial și care a comentat: ”Bun venit în echipa AUR Adrian Nap!”.

Sâmbătă după-amiază, Adrian Nap a postat pe contul său de Facebook o poză în care este alături de Marian Morar (membru AUR), precizând că este ”Forumul Aleșilor Locali București 8.12.2023”. Marian Morar a spus despre acest forum, pe contul său de Facebook, că este un ”training organizat de AUR, despre administrația publica locală”.

În cazul în care s-a înscris în AUR, Adrian Nap riscă să-și piardă mandatul de consilier local. Pentru că el a fost ales pe listele PMP Turda, iar înscrierea într-un alt partid echivalează cu demisia din PMP și, implicit, cu pierderea calității de consilier local din partea PMP.

Conform art. 8 din Legea 14/2003 a partidelor politice:

”1) Un cetatean român nu poate face parte în același timp din două sau mai multe partide politice.
(2) Înscrierea unei persoane într-un alt partid politic constituie de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior”.

Conform art. 204 alin. 3 din Codul Administrativ, situația de demisie, respectiv a ”încetării de drept a mandatului, (…) este data apariţiei evenimentului sau a împlinirii condiţiilor care determină situaţia de încetare, după caz”.

Iar conform alin. 6 al aceluiași articol, ”constatarea încetării de drept a mandatului de consilier local (…), precum şi vacantarea locului de consilier local (…) se realizează printr-o hotărâre de constatare a autorităţii deliberative respective, la propunerea primarului (…) sau a oricărui alt ales local, adoptată în prima şedinţă desfăşurată după apariţia evenimentului.”. Practic, printr-o hotărâre a Consiliului Local Turda, care are la bază un referat cu probe.

Ulterior, ”Consiliul local (…) are obligaţia de a adopta hotărârea prevăzută (…) în termen de 30 de zile de la introducerea pe proiectul ordinii de zi a referatului constatator semnat de primar şi de secretar (…). În termen de maximum 10 zile de la expirarea termenului stabilit pentru consiliul local (…), constatarea încetării mandatului se realizează de către prefect prin ordin, în baza referatului constatator comunicat de către secretar, în situaţia neadoptării acestei hotărâri de către consiliul local” (alin. 7).

De altfel, Adrian Nap riscă să-și piardă mandatul și în urma excluderii din PMP. Tribunalul Cluj va lua o decizie în acest sens în 12 decembrie 2023. El a fost exclus din partid de către conducerea asigurată de Andrei Maxim, în timp ce Cristian Lungu, care se revendică și el președinte al PMP Cluj, susține că nu a fost dat afară și că el rămâne în Consiliul Local Turda.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2