Azi, Judecătoria Turda l-a condamnat la 4 ani și 7 luni de închisoare pe Chiorean Mircea Adrian, zis ”Tero”, care a fost acuzat de șantaj în formă continuată.
”În baza art.396 al.2 cod procedură penală, condamnă pe inculpatul C M -A zis ”T ”- , la următoarele pedepse: – 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj în formă continuată, prev. de art.207 alin.1 ?i alin.3 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal (3 acte materiale), cu aplicarea art.41 alin.1 Cod penal raportat la art.43 alin.5 Cod penal; În temeiul art. 67 alin. 1 din Codul penal, raportat la art. 66, alin. 1, lit. n din Codul penal, interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a se apropia de persoana vătămată F V pentru o perioadă de 3 ani. În temeiul art. 65 alin. 1 din Codul penal, raportat la art. 66, alin. 1, lit. n din Codul penal, interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie dreptul de a se apropia de persoana vătămată F V . – 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburare a ordinii și liniștii publice prev. de art. 371 din Codul Penal, cu aplicarea art. 41, alin.1 și art. 43, alin. 5 din Codul penal. Constată că faptele din prezenta cauză sunt concurente cu fapta pentru care s-a aplicat pedeapsa de 9 luni închisoare prin sentinţa penală nr.49/2022 pronunţată de Judecătoria Turda în dosar 3066/328/2021, definitivă prin Decizia penală nr.1351/A/07.11.2022. În baza art.40 al.1 cod penal, raportat la art.38 al.1, raportat la art.39 al.1 lit. b cod penal contopeşte pedepsele aplicată prin prezenta sentinţă (4 ani închisoare, 1 an închisoare) cu pedeapsa de 9 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr.49/2022 pronunţată de Judecătoria Turda în dosar 3066/328/2021, definitivă prin Decizia penală nr.1351/A/07.11.2022 şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare pe care o sporeşte cu 7 luni închisoare ( o treime din celelalte pedepse aplicate), în final pedeapsa de executat fiind de 4 ani şi 7 luni închisoare. În temeiul art.45 alin.1, art. 67 alin. 1 din Codul penal, raportat la art. 66, alin. 1, lit. n din Codul penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară dreptul de a se apropia de persoana vătămată F V pentru o perioadă de 3 ani.”, este o parte din decizia Judecătoriei Turda.
De asemenea, partea vătămată Vlad Fazacaș, a primit 2000 de euro sub formă de daune morale, la care se adaugă dobânda legală aferentă, până la achitarea sumei.
Adrian Chiorean a fost arestat preventiv în luna iulie a acestui an. Din cercetările efectuate de polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia Turzii, a reieșit faptul că, în perioada februarie-iunie 2022, acesta ar fi săvârșit 3 acte de amenințare asupra unui bărbat în vârstă de 31 de ani, cu scopul de a obține de la acesta sume de bani.
De asemenea, la data de 10 iulie, aflându-se în proximitatea unei unități de învățământ, cel în cauză ar fi tulburat ordinea și liniștea publică, prin amenințări cu acte de violență la adresa aceluiași bărbat.
Cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Cluj, la data de 20 iulie, polițiștii au pus în aplicare un mandat de aducere pe numele acestuia, iar în baza ordonanței a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat magistraților Judecătoriei Turda, care au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, aceasta fiind prelungită succesiv până în prezent.
Într-un alt dosar, partea vătămată și-a retras plângerea în instanță
La începutul acestei luni, Adrian Chiorean scăpase de o parte din condamnare, după ce Michi Vasile, persoana agresată de el, și-a retras plângerea în instanță. Inișial, Adrian Chiorean a fost condamnat la 11 luni de închisoare.
Citește și: Turdeanul Mircea Adrian Chiorean, zis ”Teroristul”, condamnat la 11 luni de închisoare, după un conflict cu alt membru al lumii interlope
”Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda şi inculpatul C.M.A., împotriva sentinţei penale nr.49 pronunţată la data de 22.02.2022 de Judecătoria Turda pe care o desfiinţează sub aspectul soluţiei de condamnare pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe ca urmare a retragerii plângerii prealabile, a pedepselor complementare şi accesorii, sub aspectul contopirii pedepselor, aplicării sporului şi rejudecând : În baza art.396 alin 6 cod procedură penală cu aplicarea art.16 alin.1 lit.g Cod procedură penală încetează procesul penal faţă de inculpatul C.M.A.-pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe prevăzută de art.193 alin.1 Cod penal. Înlătură sporul de 2 luni închisoare aplicat inculpatului ca urmare a aplicării regimului concursului de infracţiuni. Menţine pedeapsa de 9 luni închisoare aplicată inculpatului pentru comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice, prev de art 371 Cod penal, cu aplicarea art 41 aliniat 1 Cod penal, art 43 aliniat 5 Cod penal. Menţine restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate ce nu contravin prezentei decizii.”, este decizia Curții de Apel Cluj de la începutul acestei luni, care era definitivă.
De asemenea, la 1 august 2022, Adrian Chiorean a fost condamnat de Tribunalul Cluj la 9 ani și 9 luni de închisoare pentru trafic de droguri. Decizia nu este definitivă, iar Adrian Chiorean a făcut apel, primul termen în acest dosar, la Curtea de Apel Cluj, fiind stabilit pentru data de 10 ianuarie 2023.
lache pârnăiache….mare viteaz!