nello construct

Administraţia judeţeană vrea întreprinderi sociale la Turda, Huedin şi Aghireş

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horia Uioreanu, a spus că va face eforturi ca în viitor să fie deschisă şi la Huedin o întreprindere socială, după modelul societăţii care va fi deschisă la Câmpia Turzii, titrează Monitorul de Cluj.

„Dorim continuarea proiectului început la Câmpia Turzii şi în alte zone defavorizate din judeţ. Pe listă se află Huedinul, Aghireşul şi Turda. Şi acolo e nevoie la fel de mare de locuri de muncă”, a declarat Uioreanu la evenimentul de selecţie a viitorilor angajaţi ai societăţii de la Cîmpia Turzii.

AJOFM Cluj a început săptămâna trecută recrutarea a 180 de persoane pentru prima întreprindere socială din România, unde vor lucra şomeri de la Combinatul Mechel Câmpia Turzii şi unde se vor produce şoşoni pentru clăparii de schi, printr-o finanţare de la Comisia Europeană de 6,4 milioane de euro.

Proiectul intreprinderii sociale se va derula pe o perioada de patru ani, iar la finalul acestora angajaţii vor decide dacă vor continua colaborarea, iar dacă vor accepta, vor deveni proprietari ai intreprinderii sociale.

Angajaţii combinatului social vor lucra pentru două firme care au contracte cu compania Salomon, specializată în producţia de echipamente destinate sporturilor de iarnă şi care a făcut parte din grupul Adidas până în 2005, fiind apoi vândută unei companii finlandeze.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: