nello construct

Administraţia Bazinală de Apă Mureş, primeşte un teren pentru exploatare la Câmpia Turzii

Consilierii din Câmpia Turzii au aprobat transmiterea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de 25 de ani, a unei suprafeţe de 2 mp teren extravilan cuprins în Tarlaua 10 Şarât, către Administraţia Bazinală de Apă Mureş – Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, în vederea construirii şi exploatării unui foraj de observaţie.

Motivaţia executării acestui foraj reiese din nota de fundamentare prezentată consilierilor. România a primit un împrumut de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi o asistenţă financiară nerambursabilă pentru a sprijini implementarea Proiectului ”Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”. Scopul proiectului este reducerea poluării cu nutrienţi a resurselor de apă ale României printr-un management integrat al solului şi al apei. De aceea s-a propus de către specialişti depistarea, analizarea şi monitorizarea zonelor în care poluarea apelor freatice cu nutrienţi există sau se va instala, în zonele vulnerabile.

Monitorizarea va fi efectuată prin măsurători periodice de către angajaţii SGA Alba, în zona Şarât.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: