Acum 4 ani se vorbea de interzicerea ATV-urilor în Cheile Turzii… Dar ele sunt tot acolo!

foto_092017_atv-cheileturzii

Deși acum 4 ani se vorbea despre interzicearea ATV-urilor în Cheile Turzii și chiar de implementarea unui proiect european în valoare de peste 1.500.000 de lei, pentru conservarea speciilor și habitatelor din Cheile Turzii și Cheile Turenilor, cei care merg în Cheile Turzii constată că… ATV-urile sunt tot acolo și fac zgomot!

 

”Am venit până în Cheile Turzii cu cineva, că am crezut că e liniște, fiind în natură. Însă, am constatat că e o gălăgie foarte mare, făzută de mai mulți tineri, cu ATV-urile. Chiar nu se poate interzice accesul acestora în Chei, pentru că e o zonă care ar trebui protejată, inclusiv de zgomotul produs de aceste ATV-uri”, ne-a transmis un cititor.

Interesant este că, acum 4 ani și jumătate, se discuta despre același lucru. Pe atunci, existau și ”soluții”!

Consiliul Judetean avea la dispozitie puțin peste un milion și jumătate de lei și 18 luni pentru realizarea unui proiect pentru conservarea habitatelor și speciilor din cele două arii protejate, Cheile Turzii și Cheile Turenilor. 

„Proiectul merge pe trei linii principale. Prima este evaluarea, inventarierea, cartarea speciilor si monitorizarea acestora. Cea de a doua linie este consultarea şi implicarea locuitorilor din zonă pentru că ei sunt cei care vor trebui să pună în aplicare restricţiile care vor rezulta în urma documentelor pe care le vom elabora. În al treilea rând, Consiliul Judeţean va trebui să se ocupe de pregătirea personalului responsabil de mediu şi va trebui să achiziţioneze un sistem informatic integrat care să stocheze informaţiile şi să le pună la dispoziţia publicului”, spunea la vremea respetivă Diana Coman, manager de proiect.

Tot atunci, se discuta despre interzicerea ATV-urilor în zona Cheilor Turzii, propunere făcută la vremea respectivă de primarul comunei Mihai Viteazu, Ioan Zeng, pe al cărei teritoriu administrativ se află zona Cheilor Turzii.

Au trecut 4 ani și jumătate… iar ATV-urile sunt tot acolo, făcând zgomot! Mai facem un proiect european costisitor?!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top