Acreditarea liceelor s-a împotmolit în chichiţele Ministerului Educaţiei

Câteva unităţi de învăţământ din judeţul Cluj, au rămas cu acreditările în aer „datorită” unor chichiţe birocratice ale ministerului de resort.  Printre cele 12 licee câteva sunt şi din Turda şi Câmpia Turzii. Este vorba despre Colegiul Tehnic “Victor Ungureanu” din Câmpia Turzii şi Colegiul Tehnic  “Dr. Ioan Raţiu” din Turda.

 

Mai multe licee clujene, care au cerut să fie acreditate de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în învaţamântul Preuniversitar (ARACIP) pentru iniţierea de noi specializari în anul şcolar 2009-2010, vor trebui să aştepte încă doi ani până să pună în aplicare aprobările primite. Vina o poartă Ministerul Educaţiei şi Cercetarii (MEC), care nu a emis la timp ordinul de ministru pentru reglementarea noii situaţii.

 

Legislaţia în vigoare specifică faptul că Inspectoratul trebuie să transmită filele de plan către unităţile şcolare în termen de două zile de la aprobarea planului de şcolarizare. Fiecare şcoală, liceu sau grup şcolar care a dorit să introducă un nivel nou de şcolarizare, o calificare sau orice altă noutate începând cu anul şcolar viitor a fost nevoită să achite suma de 6.000 de lei pentru autorizarea noutăţilor.

Comentarii

ULTIMELE articole: