m install
nello construct

Acestea sunt medicamentele de răceală ce pot ieși pozitiv la drug-test!

floris

Tu știai că există câteva medicamente pentru răceală, ce ți se pot părea banale în primă fază, dar care pot ieși pozitiv la drug-test?

Unele medicamente împotriva răcelii se descompun în ficat abia dupa 3 zile de la administrare, iar la un eventual drug-test, ați putea ieși pozivit la opioide.

Astfel, medicii ne avertizează că există o serie de medicamente pe care șoferii ar trebui să le evite atunci când au de gând să se urce la volan, deoarece dacă vor fi supuși unui drug-test și vor ieși pozitiv la substanțe psiho-active, li se va întocmi un dosar penal pentru conducerea sub influența substanțelor interzise.

Mai mult decât atât, șoferilor li se va suspenda dreptul de conducere și pot risca până la 5 ani de închisoare. Cât despre amendă, aceștia ar putea fi nevoiți să scoată din buzunar 2.900 de lei.

• Antidepresivele, cum ar fi sertralina (Zoloft) sau fluoxetina (Prozac), pot duce la schimbări ale dispoziției, ale gândirii și ale comportamentului;

• Antipsihoticele, cum ar fi risperidona (Risperdal) sau olanzapina (Zyprexa), pot avea efecte asemănătoare cu cele ale drogurilor psihedelice, cum ar fi LSD sau halucinogene;

• Stimulantele, cum ar fi amfetamina (Adderall) sau metilfenidat (Ritalin), pot duce la o stare de euforie și pot crește vigilența și concentrarea;

• Opioidele, cum ar fi morfina sau codeina, sunt analgezice puternice care pot fi abuzate și pot duce la dependență.

Medicamente împotriva insomniei

Pe lista medicamentelor după a căror administrare șoferii nu ar trebui să urce la volan sunt și unele pastile folosite împotriva insomniei.

Sunt medicamente care fac parte din categoria benzodiazepinelor și tratează, în general, insomnia, atacurile de panică sau anxietatea, precum Diazepam, Flurazepam, Quazepam, Clorazepat, Xanax, Anxiar, Estazolam, Temazepam, Oxazepam, Gerodorm, Midazolam, Triazolam, Remimazolam.

Picături nazale cu efedrină – pozitiv la amfetamine. Aceste medicamente trebuie să vă țină departe de volan.

„În situația în care vom efectua un drug test în următoarele zile acesta va fi poziții și nu vorbim de o reacție fals pozitivă, va fi pe bune un rezultat pozitiv.” – a declarat dr. Cristian Paparău, medic legist, expert medico-legal pentru ProTv.

Mai mult, dacă faceți combinația ibuprofen-codeină, pentru răceală sau o durere oarecare, nu ar mai trebui să conduceți pentru următoarele 2-3 zile.

„Nu ar trebui să conduceți pentru că analizele de laborator și inclusiv acest drug test efectuat de poliție în trafic vor fi pozitive. Ce se întâmplă, vei fi considerat că ești sub influența substanțelor și se va deschide dosar penal.

Până când se va definitiva cu proba de sânge de lNML și, eventual cu o expertiză medico-legală, care să spună că ați fost sau nu sub influența substanțelor psihoactive în trafic veți rămâne fără permis și cu dosar penal.

Când vorbim de decongestionante nazale, cele conțin fenilefedrină este posibil să pozitiveze testul pentru amfetamine. Sunt persoane dependente de picături de nas și nu le mai folosesc din cauza unei patologii acute”. – a mai declarat medicul

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: