Aceste obiecte și suprafețe din hotelul tău sunt mai MURDARE decât ai crede!

Aceste ociecte si suprafete din hotelul tau sunt mai murdare decat ai crede

Dacă ai o afacere în domeniul HoReCa, ai observat cel mai probabil, în special în ultima perioadă, cât de important este să le oferi clienților tăi un mediu curat, lipsit de bacterii, care pot aduce nenumărate probleme sănătății. Pentru un hotel cu adevărat curat, trebuie să fie folosite multe produse de curățare și întreținere a obiectelor decorative și a diverselor suprafețe. Cu toate acestea, anumite zone rămân adevărate centre de întâlnire pentru tot felul de germeni și bacterii. 

Iată care sunt obiectele și suprafețele din hotelul tău, care TREBUIE să fie curățate cât mai repede: 

  • Prosoapele de la baie și alte textile

Materialul prosoapelor și al majorității textilelor dintr-un hotel este bumbacul. Acesta este unul care facilitează înmulțirea germenilor, în special dacă rămâne umed pentru mult timp, cum este cazul prosoapelor de la baie. Multe persoane, din dorința de a eficientiza utilizarea bugetului aleg să spele textilele cu apă rece, însă, aceasta nu omoară microbii, bacteriile sau virusurile. Pentru a omorî virusurile (cum este coronavirusul) si bacteriile, este nevoie ca prosoapele (împreună cu restul textilelor, de la fețele de pernă, până la draperii) să fie spălate cu apă la cel puțin 60 de grade. Poți citi în acest articol mai multe detalii despre cum se spală corect textilele pentru a îndepărta microbii, virusurile și bacteriile. 

  • Clanțele și întrerupătoarele

Clanțele și întrerupătoarele reprezintă obiecte care sunt atinse adesea, fără ca mâinile să fi fost înainte curățate (spre exemplu, clanța de la intrare). Mai mult decât atât, ele pot fi atinse de numeroase persoane, fie angajați, fie clienți. Pentru a le menține curate și pentru a-i feri pe cei din jur de microbi, este recomandat să folosești dezinfectanți pentru suprafețe de calitate, puternici, care garantează obținerea rezultatelor dorite. Astfel de produse vei găsi în magazinul online al celor de la Arli.ro, dar și alte produse pe care le poți folosi la curățarea și întreținerea hotelului tău.

  • Podelele

Gradul în care acestea sunt pline de microbi și bacterii diferă în funcție de frecvența cu care angajații și clienții își șterg tălpile pe covorașele de la intrarea în clădire. Spre exemplu, este mai probabil ca podelele holurilor să fie mai murdare, comparativ cu podelele camerelor. După cum probabil știi deja, asfaltul nu este cea mai curată suprafață pe care oamenii calcă. De la resturile lăsate de porumbei sau alte păsări, până la resturile de mâncare scăpate pe jos și chiar murdăria lăsată în urmă de mașini, toate aceste elemente pot fi transferate pe podelele din interior. Curăță și dezinfectează cu regularitate podelele pentru a te asigura că vei avea un hotel curat. 

  • Zonele atinse de animalele de companie

În cazul în care ai un hotel care permite accesul animalelor de companie, trebuie să acorzi o atenție sporită curățeniei. Probabil ai observat că animalele pot lăsa în urma lor destul de multă murdărie. Deși majoritatea clienților nu se vor așeza încălțați în pat sau nu își vor pune picioarele pe masă, este posibil ca animalele să se urce cu lăbuțele murdare pe aceste suprafețe. În acest mod, se vor împrăștia numeroși microbi în toată camera de hotel. 

Acordă o atenție sporită acestor elemente data viitoare când faci curățenie și asigură-te că sunt dezinfectate corect, pentru a împiedica răspândirea virusurilor și a bacteriilor. 

Sursa foto: unsplash.com

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top