Accident aviatic la Luncani: Un parașutist a murit! (UPDATE 2)

foto_102016_parasutist-decedat

Un parașutist a murit în această dimineața la Luncani, în urma unui accident.

Conform Mediafax, aceasta ar fi căzut de la o înălțime de 3000 de metri, după ce parașuta cu care efectua saltul nu s-a deschis. Conform sursei citate, parașutistul avea 27 de ani. Există informații că parașutistul s-ar fi lovit cu capul de aripa din spate a avionului, iarvdin cauza faptului că ar fi leșinat, nu s-a mai deschis parașuta.

În aceste momente este în desfășurare o anchetă pentru a se stabili cum s-a petrecut incidentul.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE: Parașutistul decedat era un clujean, care deține rețeaua Salad Box!

Vlad Lupaș este numele parașutistului care a decedat în această dimineață la Luncani, după un salt eșuat cu parașuta. El deținea rețeaua Salad Box.

Unele surse spun că parașutistului i s-ar fi deschis, accidental, parașuta de rezervă în timp ce era în avion, iar curenții puternici l-au tras afară, parașuta rupându-se.

“Cauza probabilă pentru producerea tragediei este o defecțiune la parașuta cu care era echipat Vlad Lupaș. Aflat în avion, la câteva mii de metri altitudine, lui Vlad Lupaș i s-a deschis accidental parașuta de rezervă, care a fost trasă în afara avionului de curenții puternici de aer. Odată cu parașuta de rezervă în afara avionului a fost tras și Vlad Lupaș, care s-a izbit în aer de aripa din spate a avionului,. după care și-a pierdut cunoștința și a căzut apoi în gol de la 3.000 de metri altitudine”, relatează someseanul.ro.

Foto: Ziarul Clujean.

UPDATE 2: Parașutistul mort în accident avea 400 de salturi la activ!

„Din 2010 s-a apucat si avea circa 400 de salturi la activ. In timpul zborului de sambata i s-a deschis parasuta de rezerva pe nepregatite in timp ce se afla in avion, l-a atras afara si s-a agatat de aripa avionului. Cred ca l-a depasit situatia. Parasuta principala nu s-a deschis”, a declarat presei Doru Baciu, instructor de parasutism care se afla in avion in timpul accidentului, citat de HotNews.ro. 

Vlad Lupaș ar mai fi avut un accident, în urmă cu 2 ani, dar atunci a reușit să se salveze.

Politia Cluj a deschis, sambata dupa-amiaza, un dosar penal in rem pentru ucidere din culpa in cazul tanarului care a murit, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Cluj, Daniel Graur.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top