Serviciul Public de Evidență a Persoanelor Turda a anunțat că eliberează actele de identitate doar persoanelor care fac dovada vaccinării cu schema completă, prezintă un test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore și sau un test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore sau se află în perioada cuprinsă între a15 și a 180 zi după boală.
Serviciul de Evidență a Persoanelor mai anunță că se înregistrează persoane care nu au solicitat eliberarea cartii de identitate la împlinirea varstei de 14 ani, la schimbarea domiciliului sau la expirarea termenului de valabilitate al actului de identitate și avertizează că fapta e o contravenție ce se sancționează cu amendă.
ACCESUL PERSOANELOR în incinta instituției este permis doar celor care:
– fac dovada vaccinării împotriva virusului SARS-COV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
– prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu SARS-COV-2 nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu SARS-COV-2 nu mai vechi de 48 de ore;
– se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-COV-2;
Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Turda transmite spre informarea tuturor cetățenilor municipiului Turda și comunelor arondate faptul că, în conformitate cu prevederile art.4 alin.(5) din Legea nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, cu modificările și completările ulterioare „Valabilitatea documentelor eliberate de instituțiile și autoritățile publice, precum și de entitățile private autorizate conform legii se menține pe toată perioada stării de alertă, precum și pentru o perioadă de 90 zile de la încetarea acestei stări”.
„Întrucât actele al căror termen de valabilitate a expirat începând cu data de 01.03.2020 sunt valabile potrivit Legii nr.55/2020, acestea pot fi utilizate de către cetățeni în relația cu instituțiile publice și persoanele juridice de drept privat, care au obligația de a le accepta” mai transmite institutia.
Programul de lucru cu publicul este următorul꞉
Luni, Miercuri Eliberari acte: 8:30-10:30
Depunere acte: 11-15
Marti, Joi Depunere acte: 8:30-12:30
Eliberari acte: 13-15
Marti Depunere și eliberari acte 15:30-18:30
Vineri Eliberari acte 8:30-12:30.
Pentru persoanele nevaccinate sau care nu se încadrează în condițiile enumerate anterior s-a amenajat accesul prin curtea interioară din spatele clădirii (din strada Andrei Șaguna).
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.
Legea 55/2020 art.4, pct 5 pentru cei interesati!!
(5) Valabilitatea documentelor eliberate de instituţiile şi autorităţile publice, precum şi de entităţile private autorizate conform legii se menţine pe toată perioada stării de alertă, precum şi pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acestei stări.
NU FUGITI REPEDE CA OILE LA INTEPAT ca va ameninta un slujbas platit din banii vostri ca nu va elibereaza un act!!
Pentru cine nu e intepat, nu are test rt-pcr, test rapid sau nu a trecut prin boala … Sunt obligati prin lege sa asigure accesul la serviciul de evidenta a populatiei!
ART 12 alin 8 din Anexa nr 3:
„Prin excepție de la prevederile alin. (4) și (7), instituțiile publice și operatorii economici vor întreprinde măsurile necesare pentru asigurarea accesului cetățenilor la serviciile publice oferite, în situații urgente (de exemplu: eliberare certificat de deces, certificat de naștere și altele asemenea) și persoanelor care nu fac dovada vaccinării, testării sau vindecării de infecția cu virusul SARS-CoV-2, prin organizarea activității în mediul on-line, în spații deschise, la ghișee dispuse direct în exteriorul clădirilor sau în orice alte condiții care să asigure respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.”
Exista doua decizii ale Curtii Constitutionale nr 152 si 457 din 2020 care arata ca actele administrative secundare NU pot restrange drepturi fundamentale, conform art. 53, alin. 1. din Constitutia Romaniei:
“Exerciţiul unor drepturi sau al unor libertăţi poate fi restrâns numai prin lege”.
Ierarhia actelor normative in Romania:
1. Constituția României
2. O lege organică
3. Legile ordinare
4. Hotărârile Guvernului