nello construct

„Acadele printre stele”, un proiect unic desfășurat de Colegiul Național „Mihai Viteazul” Turda și Școala Gimnazială „Mihai Vodă” din Mihai Viteazu

Școala Gimnazială „Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu, împreună cu Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Turda, au desfășurat un proiect interesant în cadrul Word Space Week 2023.

„ Organizatorii și coordonatorii activității au fost doamna profesoară de geografie Gabriela–Dochița Iosof și doamna profesor pentru învățământ preșcolar, Adina-Mirela Oneț – grupa mică cu program normal, grupa ”Fluturașilor”. La activitate au participat și cadrele didactice Margareta Cirebea și Eniko Hajnal Bartha de la gupa combinată maghiară cu program prelungit, grupa ”Piticilor”.

 Ladoș Denisa, Luca Jasmina, Nemeș Georgiana și Varga Izabella au fost cele patru eleve de la colegiu care și-au asumat o misiune provocatoare, finalizată cu succes.”, transmit reprezentanții Colegiului Național pe rețelele de socializare.

Obiectivul proiectului a fost dezvoltarea spiritului de antreprenoriat în rândul elevilor.

„În acest scop, elevele de liceu au stat pe scăunele alături de cei mici și au gândit o afacere de/ în viitor, în care au îmbinat „dulcele” cu dezvoltarea economică. Astfel, s-au „preparat” acadele cu cele patru faze ale Lunii. S-au pus la bătaie hârtie colorată, foarfece, carioci, lipici, multă voie bună, cântece despre Soare și satelitul natural al Pământului – Luna. Copiii au cântat atât în limba română, cât și în limba maghiară, au numărat și și-au desenat propria „acadea” pe care, ulterior, au prins-o pe piept.

Și pentru că o asemenea activitate avea nevoie și de elemente de decor, acesta a fost alcătuit din spații intergalactice și o navetă spațială care parcurge distanțe de ani-lumină printre sori și planete. Și pentru că omul este cutezător, preșcolarii au fost vizitați și de către un „astronaut” care i-a invitat în naveta spațială și, astfel, au făcut cunoștință cu… Calea Lactee. Copiii nu au ezitat să-și comercializeze acadelele. Unde? Fiecare copil și-a dezvoltat abilitățile antreprenoriale pe propria steluță care, la revenirea pe Pământ, a rămas agățată pe bolta cerească. Astfel, misiunea spațială s-a încheiat cu succes, preșcolarii aterizând voioși într-o poză de grup.

Iată cum am reușit, în același timp, să ne creăm propria afacere cu acadele, să ne promovăm produsul realizat, să contemplăm, dar mai ales să parcurgem spațiul, oprind timpul în loc. Să spunem că a fost vorba de un soi de destrupare trăită trupește? Cert este că am reușit să fim acolo și totuși… aici!”, se mai arată în postare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole: