Absolvenţii de liceu din Turda şi Câmpia Turzii nu se înghesuie la AJOFM

nello construct

Deşi statul acordă compensaţii financiare pentru absolveţii de liceu care nu-şi găsesc un loc de muncă sau nu urmează o instituţie de învăţământ superior, aceştia nu se prea grăbesc să intre în drepturi. Potrivit şefului Agenţiei Locale de Ocupare a Forţei de Muncă Turda, Ioan Cosma, în municipiul de pe Arieş până în prezent au venit doar 15 absolvenţi să-şi revendice drepturile, iar la Câmpia Turzii numărul acestora a ajuns la 45.

Cosma este de părere că foarte mulţi merg la facultate, dar încă datele nu sunt definitive, cei care au absolvit în luna iunie mai pot veni până la finele lunii august să depună actele de şomaj la agenţie, iar cei din iulie până la sfârşitul lunii septembrie.

Tinerii care au absolvit o instituţie de învăţământ, nu vor să-şi continue studiile şi nu au nici un venit, se pot înscrie pentru obţinerea indemnizaţiei de şomaj. Aceasta indemnizaţie se acordă persoanelor în căutarea unui loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ. Suma se acordă lunar, timp de şase luni şi reprezintă 50% din salariul de bază minim brut pe ţară în vigoare la data stabilirii acesteia. Dosarul trebuie să cuprindă o cerere pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj, actul de identitate în original şi în copie, actele de studii şi de calificare, în original şi în copie, certificatele de naştere, în original şi în copie, certificatul de căsătorie în original şi în copie, adeverinţă medicală, din care să rezulte că tânărul este apt de muncă sau că are eventuale restricţii medicale şi actele eliberate de organele financiare teritoriale, din care să reiasă că persoana nu realizează venituri şi că nu are loc de muncă.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: