nello construct

A venit sentința în cazul puștiului care a spart site-ul Consiliului Județean Cluj!

Deși are doar 4 clase, un hacker român a reușit să spargă de două ori site-ul Poliției Locale Ploiești, dar și site-ul Consiliului Județean Cluj, cerând chiar și bani pentru a nu publica informațiile confidențiale și întreaga bază de date.

Lucian L. sau Meowless, așa cum se recomandă în spațiul virtual, este din Sibiu, însă în prezent este domiciliat în Franța, a reușit în 2020 să spargă de două ori site-ul Poliției Locale Ploiești, postând o serie de mesaje denigratoare la adresa ANAF, dar și clipuri video cu manele și/sau filme pentru adulți și mesajul ,,Ne-am saturat de zdrențele din Parlament, ne-am saturat de toți penalii, ne-am săturat de rahaturile voastre, merităm mai mult de atat”, urmat de un alt mesaj „semnătură” HACKED BY MEOWLESS.

În anul 2021, hacker-ul român a reușit de asemenea să spargă site-ul Consiliului Județean Cluj, fiind ceva mai curajos de această dată, cerând 100 de euro recompensă pentru ca baza de date să nu fie publicată pe internet, la liber.

Procesul a început încă din luna februarie a acestui an, iar la înfățișarea din iunie, hackerul și-a recunoscut faptele și a cerut ca procesul să se deruleze în consecință, doar cu administrarea probelor din faza preliminară și reducerea pedepsei cu o treime.

Acum a venit și „sentința”!

Doar măsuri educative pentru puștiul care a spart site-ul Consiliului Județean Cluj după care a cerut bani ca să-l decripteze.

Tribunalul Prahova a decis în urmă cu câteva zile, după amânări succesive, să aplice măsuri educative inculpatului Lucian Lăcătuș, minor la data faptelor: măsura supravegherii pe o durată de șase luni, cu începere de la data punerii in executare a prezentei hotărâri, pentru săvârşirea a două infracţiuni de alterarea integrității datelor informatice, după ce a spart site-ul CJ Cluj dar și site-ul Poliției Locale Prahova.

Acesta a fost acuzat, și condamnat și pentru șantaj. Pe durata executării măsurii educative instanța impune inculpatului să urmeze un curs de pregătire şcolară sau formare profesională și să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Buzău la datele fixate de acesta.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: