marian morar
m install
nello construct

A trecut calea ferată pe roșu, a fost prins, amendat, dar a făcut contestație și a CÂȘTIGAT!

zamblau eugen

Un bărbat a fost prins de polițiștii clujeni traversând calea ferată în timp ce luminile și semnaelele acustice erau pornite. Astfel. bărbatul a fost imeiat sancționat cu amendă și suspendarea permisului de conducere, dar clujeanul a contestat în instanță procesul verbal și a câștigat.

Incidentul a avut loc în data de 29 Februarie, în jurul orei 16:30, la trecerea peste calea ferată de pe strada Horea din Gherla.

Șoferul a observat că polițiștii au trecut pe procesul verbal strada 16 Februarie și a constatat că pe această stradă nu există cale ferată. Prin urmare, clujeanul a contestat în instanță procesul verbal, motivând că nu s-a indicat corespunzător locul unde s-a petrecut fapta.

În același timp, bărbatul a mai suținut că agentul constatator nu are competență teritorială, însă instanța a hotărât că angajatul IPJ Cluj era în serviciu la data întocmirii procesului verbal și acesta era competent teritorial.

Așadar, instanța a solicitat emiterea unei adrese către Municipiul Gherla pentru a comunica dacă există trecere la nicel cu calea ferată pe strada 16 Februarie din municipiu. Răspunsul a fost că pe strada 16 Februarie, care face legătura între străzile Fabricii și Horea, nu există trecere la nivel cu calea ferată, iar aceasta este paralelă cu linia de cale ferată Apahida – Dej.

Potrivit legii dacă „fapta contravențională e doar sumar descrisă în procesul-verbal de contravenție e ca și cum nu ar fi descrisă deloc și asta atrage nulitatea relativă a documentului. Procesul-verbal de constatare a contravenției va cuprinde în mod obligatoriu, printre altele descrierea faptei contravenționale cu indicarea datei, orei și locului în care a fost săvârșită, precum și arătarea împrejurărilor care pot servi la aprecierea gravității faptei și la evaluarea eventualelor pagube pricinuite”.

Mai mult, potricit dispozițiilor art. 16 din Ordonanța Guvernului nr. 2/2001 „descrierea insuficientă a faptei echivalează cu neîndeplinirea cerinţei privind descrierea faptei contravenţionale şi atrage nulitatea relativă a procesului-verbal de constatare a contravenţiei”.

Judecătorii de la Gherla au admis, la termenul din 22 februarie 2024, plângerea contravenţională formulată de conducătorul auto și au anulat în parte procesul-verbal încheiat de IPJ Cluj- Secția 7 Poliție Rurală Gherla.

De asemenea, l-au exonerat pe șofer de la plata amenzii în cuantum de 1.305 lei și au dispus înlăturarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2