m install
nello construct

A mințit polițiștii despre modul în care și-a avariat microbuzul la Câmpia Turzii! Acum plătește…

floris

Un clujean a încercat să „fenteze” oamenii legii cu privire la modul în care și-a avariat microbuzul.

Acum are de plătit o amendă penală consistentă pentru fals în declarații.

Totul s-a petrecut la Câmpia Turzii. Șoferul de microbuz a lovit un autoturism parcat, dar polițiștilor le-a declarat că așa a găsit microbuzul avariat, a doua zi dimineață.

„În 29 august anul trecut, în jurul amiezii, inculpatul a condus un microbuz într-o intersecție în Câmpia Turzii, a efectuat un viraj la dreapta, moment în care a acroşat cu partea din dreapta un autoturism care era parcat regulamentar. După coliziune inculpatul a coborât de la volanul microbuzului s-a uitat la avariile produse autoturismului susmenţionat după care şi-a continuat deplasarea. Accidentul a fost înregistrat de camerele sistemului de supraveghere video montate în Câmpia Turzii, înregistrările fiind depuse la dosar.

În aceeași zi, după câteva ore, șoferul s-a prezentat la sediul Poliţiei Câmpia Turzii unde a relatat lucrătorilor de poliţie şi a consemnat o declaraţie pe proprie răspundere că în dimineaţa zilei respective, în jurul orei 6.30, a parcat microbuzul iar când s-a întors în jurul amiezii la microbuz l-a găsit avariat în partea dreapta lateral. Având în vedere declaraţia, polițiștii i-au eliberat o autorizație de reparație” arată magistrații potrivit Actual de Cluj.

Minciuna a produs efecte juridice!

Practic, în baza declarației false a obţinut autorizaţia de reparaţie necesară reparării microbuzului, a arătat instanța Judecătoriei Turda în decizia de condamnare pentru fals în declarații.

”Pe de altă parte, declaraţia nereală era aptă să-l exonereze pe inculpat de răspunderea contravenţională pentru acroşarea altui autoturism şi societatea căreia îi aparţinea microbuzul condus sau persoana inculpatului de răspunderea patrimonială pentru daunele provocate autoturismului acroşat, deoarece în condiţiile declarării adevărului, fie societatea era obligată să pună la dispoziţia proprietarului autoturismului avariat asigurarea RCA proprie fie societatea în cauză sau inculpatul trebuiau să-l despăgubească pecuniar”.

Șoferul a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 3.600 de lei – 180 de zile amendă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: