A început festivalul mediteranean de la Turda (VIDEO)

festival medit Turda

Un eveniment culinar care se întinde pe durata a 3 zile a debutat astăzi la Turda în Parcul Central.

Festivalul mediteranean are loc în perioada 24-26 septembrie în intervalul orar 12:00 –22:00, fiind dedicat fructelor de mare și dulciurilor turcești.

Iubitorii bucătăriei mediteraneene vor putea savura rețete inedite, cu preparate din fructe de mare, creveți, scoici, calamar, caracatiță, pui de baltă, homari, rapane, King crab și multe alte bunătăți.

De asemenea, în cadrul festivalului, se vor regăsi baclavale cu nucă, fistic, vișine, ciocolată, dar și deliciosul rahat turcesc.

Nu lipsesc nici frigăruile de berbecuț/pui, dar nici cunoscutul Adana kebab.

Festivalul a debutat deja în urmă cu câteva ore, e adevărat destul de „timid” dar este abia la început iar vremea nu prea pare să țină cu „pofticioșii”. Însă sâmbătă și duminică se anunță vreme bună, prielnică pentru o plimbare în parc și pentru o gustare în stil mediteranean.

Prețurile sunt destul de accesibile, pentru o porție de scoici în vin spre exemplu se plătește 25 de lei, creveții în sos costă 35 de lei, pui de baltă 38 lei la fel și tentaculele de calamar, dorada 25 de lei, creveți pane 35 lei, cel mai scump este homarul pentru care se plătește 85 de lei.

Pentru un meniu Adana Kebab scoateți din buzunar 35 lei, la fel și pentru cel de berbecuț sau pui, o frigăruie pui/kebab/ berbecuț costă 15 lei.

Te rugăm să accepți cookie-urile YouTube pentru a viziona acest video. Acceptând, vei avea acces la conținutul video de pe canalul YouTube al TurdaNews, care este un serviciu oferit de o terță parte.

YouTube – politica de confidențialitate 

Dacă accepți, opțiunea ta va fi salvată și pagina se va reîncărca cu noile setări.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

Ultimele articole:

firma de top