marian morar
m install
nello construct

A început campania de vaccinare anti-gripală. Cine se poate vaccina și unde?

zamblau eugen

Începând cu 1 octombrie, s-a dat startul campaniei de vaccinare anti-gripală, acțiune care se va face fie la medicul de familie, fie la farmaciile incluse în program.

Anul acesta se schimbă procedura de procurare a vaccinului, acesta va fi eliberat din farmacii pe baza rețetei electronice de la medicul de familie, față de alți ani când trebuia ridicat de către medici de la sediul DSP.

Beneficiarii de vaccin gripal gratuit sunt:

-copii cu vârsta ≥ 6 luni și < 19 ani;

-gravide;

-persoane cu vârsta ≥ 19 ani și < 65 de ani, aflate în una dintre următoarele situații:  boli cardiovasculare cronice, boli respiratorii cronice, boli renale cronice, boli hepatice cronice, boli neurologice cronice, boli metabolice, boli oncologice, boli autoimune, malformații congenitale, obezitate, asplenie, persoane cu infecție HIV/SIDA, terapie imunosupresoare, transplant, imunosupresie congenitală,

-persoane cu vârsta de peste 65 de ani;

-personal de specialitate medico-sanitar și auxiliar.

Totodată, persoanele  cu vârsta cuprinsă între 45 si 65 de ani, fără boli cronice, beneficiază de vaccin gripal compensat 50%.

Pacienții din grupele de risc trebuie să se programeze la cabinetul medicului de familie pentru consiliere și eliberarea rețetei compensate, apoi vor primi gratuit vaccinul anti-gripal.

„Vaccinul antigripal. Sezonul de vaccinare va începe la 1 octombrie. Noi recomandăm vaccinarea în perioada 15 octombrie – 15 decembrie, când ar fi pre-sezonul de gripă. Vaccinarea se poate face și în sezonul de gripă, ținând cont că postimunizare dezvolți un status imunologic care te protejează”, a explicat Mihai Moisescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Cluj, pentru monitorulcj.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2