vaccin 1

A doua etapă de vaccinare va începe vineri, 15 ianuarie

Anunțul a fost făcut de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei. Tot de vineri va deveni funcțională și platforma de programare.

În ceea ce priveşte modalitatea de programare, platforma va fi gata pe data de 15 ianuarie, de la ora 15:00, se va putea începe programarea persoanelor pentru etapa a doua în centrele de vaccinare care vor fi pregătite. Modalitatea de programare va fi pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani- programarea se poate face individual, se poate face prin medicul de familie, se poate face prin serviciile de call center.

Şi aici, ca noutate, vom avea un număr unic, la nivel naţional – 021.414.44.25. Practic, sunând la acest număr, apelurile vor fi preluate în cele de 42 de call center-uri distribuite la nivelul fiecărui judeţ. O altă modalitate de programare se poate face prin direcţia de asistenţă socială din primării sau prin intermediul aparţinătorilor, care pot să-şi facă cont şi să înscrie până la maximum 10 persoane din aceeaşi familie”, a explicat Valeriu Gheorghiţă în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru etapa a doua vor fi operaționalizate 750 de centre, dintre care circa 100 sunt cele din unitățile medicale. Capacitatea maximă de vaccinare va fi de peste 100.000 de persoane în fiecare zi.

Categoriile de boli cronice incluse în etapa a doua de vaccinare anti-COVID:

– Diabet zaharat

– Obezitate

– Alte boli metabolice, inclusiv congenitale

– Afecțiuni cardiovasculare

– Afecțiuni renale

– Afecțiuni oncologice

– Afecțiuni pulmonare

– Afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down

– Afecțiuni hepatice moderate/severe

– Afecțiuni autoimune

– Imunodepresii severe – pacienți transplantați, cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA.

Comentarii

ULTIMELE articole: