marian morar
m install
nello construct

A bătut-o, a sechestrat-o, i-a spart telefonul, i-a luat și ceva bani, iar acum a venit condamnarea: cu SUSPENDARE!

zamblau eugen

Un bărbat a dat buzna în locuința de pe strada Baladei din Turda, și-a sechestrat fosta concubină, a bătut-o, i-a spart telefonul și i-a furat niște bani din portmoneu, iar ieri Judecătoria Turda a pronunțat condamnarea, după ce acesta și-a recunoscut toate faptele: 1 an și 6 luni de închisoare, cu suspendare!

TurdaNews a scris despre acest caz în premieră, la începutul lunii septembrie 2023, când bărbatul a fost trimis în instanță.

Citește și: Un turdean, trimis în judecată pentru lipsire de libertate, violență în familie, distrugere și furt!

Din actul de sesizare al instanței rezultă că bărbatul, în noaptea de 13/14 iulie 2023, a lipsit-o de libertate pe concubina lui, prin aceia că nu i-a permis să părăsească imobilul situat în Turda, pe strada Baladei, iar în timp ce se afla în casă, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în diferte părți ale corpului, care i-au provocat leziuni ce au avut nevoie pentru vindecare de un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale.

În aceleaşi împrejurări, inculpatul i-a distrus concubinei lui telefonul mobil marca Motorola și apoi, în timp ce se afla în interiorul imobilului, a sustras din portofelul persoanei vătămate suma de 40 de lei și telefonul mobil marca Motorola distrus.

”Condamnă pe inculpatul P T -C -, la următoarele pedepse: – 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 din Codul penal; – 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prev. de art. 228 alin. (1), 229 alin. (1), lit. b) Cod penal; – 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie, prev. de art. 199 alin. (1) rap. la art 193 alin. (2) Cod penal; – 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere,prev. de art. 253 alin. (1) Cod penal.

În temeiul art.38 al.1 cod penal constată că infracţiunile mai sus amintite sunt în concurs real şi conform art.39 lit.b cod penal aplică pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare pe care o sporeşte cu 6 luni închisoare (o treime din celelalte pedepse aplicate) stabilind o pedeapsă rezultantă de 1 an şi 6 luni închisoare. În baza art.91 cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92 Cod penal.”, a fost decizia instanței.

Persoana vătămată, respectiv fosta lui concubină, nu a solicitat niciun fel de daune.

”Astfel se va avea în vedere faptul că inculpatul a recunoscut comiterea faptelor, gradul mediu de pericol social al infracţiunilor, circumstanţele concrete ale săvârşirii faptelor, respectiv pe fondul consumului de alcool şi al geloziei, inculpatul a lovit persoana vătămată, lipsind-o pentru un interval de timp de posibilitatea de a se deplasa potrivit propriei voinţe, respectiv de a ieşi din propria locuinţă, i-a distrus un telefon pe care l-a însuşit şi apoi i-a sustras şi suam de 40 lei, numărul de 2-3 zile de îngrijiri medicale, conduita după săvârşirea infracţiunilor şi în cursul procesului aşa cum au fost reliefate mai sus, vârsta inculpatului respectiv 30 ani.

Ținând cont de aceste aspecte instanţa constată că pedepsele de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 din Codul penal; 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, prev. de art. 228 alin. (1), 229 alin. (1), lit. b) Cod penal; 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie, prev. de art. 199 alin. (1) rap. la art 193 alin. (2) Cod penal; 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere,prev. de art. 253 alin. (1) Cod penal sunt suficiente şi necesare pentru atingerea scopurilor educativ şi de exemplaritate ale sancţiunii, dându-i posibilitatea îndreptării atitudinii faţă de comiterea de infracţiuni şi resocializarea sa pozitivă, fiind în măsura sa contribuie la o schimbare în comportamentul inculpatei faţă valorile sociale ocrotite de normele penale.”, a motivat instanța turdeană.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2