m install
petlinii
nello construct

800 de lei chirie pentru o garsonieră în Câmpia Turzii! Prețul imobiliarelor, justificat sau exagerat?

floris

Piața imobiliarele este cunoscută ca fiind în continuă creștere, iar factorii care determină prețul pot varia de la finisajele imobilului la zonă și la economia locală. 

În prezent pe olx sunt listate în Municipiul Câmpia Turzii 10 imobile pentru închiriat: o garsonieră, 5 apartamente cu două camere, 2 apartamente cu 3 camere, unul cu 4 camere și un anunț care nu specifică foarte multe detalii.

Pentru gasonieră, proprietarul cere 800 de lei chirie pe lună plus o garanție de 500 de lei, iar „dak aveti copii mici” nici să nu vă gândiți să îl deranjați. Oferă în schimb 32 mp la etajul I pe strada Retezatului ( nu foarte aproape de centru ) și o singură poză ca referință.

Apartamentele cu două camere au prețuri între 150 și 220 de euro, dar în medie costă 1000 de lei să închiriezi două camere amenjate decent, unele chiar în zonă centrală. De asemenea, majoritatea proprietarilor specifică faptul că nu acceptă animale de companie sau fumători și să nu uitați de garanție.

În jur de 1300 de lei este chiria pentru apartamentele cu 3 camere cu aproximativ 70 mp, iar unul dintre proprietari cere și o garanție de 2000 de lei ( aproape dublu față de chirie ).

La anunțul cu apartamentul de 4 camere nu există poze, dar pentru că se află „in zona centrala” se percepe o chirie de 270 de euro și tot atâta garanție.

Ultimul anunț activ nu oferă foarte multe informații, doar un preț de 300 de euro și promisiunea unor apartamente pe strada Băii, aproape de Primăria Câmpia Turzii.

Comparativ, în  Municipiul Turda, prețurile sunt mai mari puțin, de exemplu apartamentele cu 2 camere sunt în jur de 1200-1300 de lei. 

Minimul pe economie în anul 2021 în România este de 2.300 de lei brut, iar în mână, anagajatul rămâne cu 1.386 de lei din care se presupune că ar trebui să își plătească chiria, utilitățile și alte nevoi. Câmpia Turzii nu este o zonă dezvoltată pe domeniul IT precum este Clujul care își justifică prețul imobiliarelor prin salariile mari pe care le au angajații în IT sau prin miile de studenți veniți din străinătate pentru care 250 de euro pentru o garsonieră este un preț mai mult decăt rezonabil.

Astfel, este practic imposibil să locuiești singur în chirie dacă ai un job plătit cu minimul pe econimie, iar dacă sunteți cuplu, banii sunt aproape la limită având în vedere toate cheltuielile. 

Și atunci întrebarea rămâne, este justificată piața imobiliarelor din Câmpia Turzii sau se urmărește un trend de creștere nemotivat? Ce factori iau în considerare proprietarii atunci când cer un anumit preț și ce părere au cei care sunt în căutare de chirie? 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: