Fabrica de medicamente de la Turda, judeţul Cluj, proiectul greenfield al germanilor de la Stada început în urmă cu doi ani, va avea o producţie anuală de 160 de milioane de unităţi de produse farmaceutice
Mihai Fugarevici, director general al Stada România, spune că 20% din producție va rămâne în România, iar 80% va merge către pieţele externe.
Declarația a fost făcută în cadrul ZF Health&Pharma Summit ’24 , potrivit Ziarul Financiar.
”Vrem să aducem capacităţi suplimentare în fabrica din Turda, nu să umplem capacităţile actuale. Cel mai probabil, după octombrie 2025, fabrica va funcţiona la capacitate maximă. În prezent, capacitatea este de 160 milioane de unităţi de produs farmaceutic pe an, un volum foarte mare, din care 20% va rămâne în România, şi 80% va merge către pieţele internaţionale. Calibrarea necesarului pentru România ţine cont de condiţiile de piaţă de aici”.
Acesta a adăugat că fabrica de la Turda a fost autorizată, ”s-au produs primele loturi de testare, şi, cel mai proabil până la finalul lunii octombrie unitatea de producţie va activa cu motoarele turate. Suntem un pic înaintea calendarului propus iniţial. Am beneficiat de avantajul de a lucra cu antreprenori locali foarte flexibili şi profesionişti” spune Fugarevici.
STADA a investit în fabrica de medicamente de la Turda peste 60 de milioane de euro, până acum.
Fabrica își deschide porțile în acest an și va scoate prima cutie de medicamente, în luna octombrie 2024.
Fabrica de medicamente este prima investiţie de această anvergură făcută de la zero în România de la Revoluție încoace.
Cu o investiție de peste 60 mil euro, această nouă facilitate de producție este amplasată în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj. Proiectul de tip greenfield este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat.
Descoperă mai multe la TurdaNews
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.