etilotest beat

8 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate unor conducători auto băuți la volan

În perioada 21-23 mai a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, sub coordonarea Serviciului Rutier Cluj au desfăşurat o acţiune în vederea prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză şi a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate au fost aplicate 382 de sancţiuni contravenţionale în conformitate cu OUG 195/2002R şi au fost reţinute 55 de permise de conducere.

Dintre acestea, 201 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, iar faţă de 37 de conducători auto s-a luat măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Alte 8 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate unor conducători auto care se deplasau pe drumul public, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, acestora le-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Totodată, au fost întocmite un număr de 6 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanțe, conducătorii auto fiind depistaţi în timp ce se deplasau pe drumul public, aflând-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Testarea acestora cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de peste 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.