m install
petlinii
nello construct

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dezbătut problema alunecărilor de teren de la Sănduleşti

floris

Stabilirea cauzelor producerii alunecării de teren pe sectorul Secţiunii 2B al Autostrăzii Transilvania-km 19 Sănduleşti, acţiunea de pregătire a specialiştilor compartimentelor de prevenire din serviciile volunare pentru situaţii de urgenţă, dar şi stadiul elaborării planurilor proprii de intervenţie în sezonul rece 2008-2009, au fost temele abordate în şedinţa ordinară de astăzi, de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Membrii CJSU, împreună cu reprezentanţii Companiei Bechtel şi primarul comunei Sănduleşti au expus situaţia alunecării de teren produsă în apropierea carierei  şi staţiei de concasare Sănduleşti aparţinând SC Holcim SA, care a afectat şi o porţiune din partea carosabilă a DJ 107 L.

 

SC Electrica SA a explicat că alunecarea de teren a afectat două linii, una de 110 Kv stâlp metalic şi una de 20 Kv stâlp de beton, situaţi la aproximativ 25-30 metri de zona alunecării de teren. În acest caz vor fi necesare studii geologice care să determine gradul de influenţă asupra liniilor electrice în acest moment, în vederea menţinerii unei stări corespunzătoare a acestora şi a terenului din apropierea zonei afectate.  Comitetul local pentru situaţii de urgenţă a decis închiderea porţiunii respective şi strămutarea căii de acces pe fostul terasament al căii ferate. Reprezentanţii administraţiei locale Sănduleşti solicită refacerea, de către Bechtel, a zonei afectate de alunecarea de teren, respectiv înaintarea de soluţii înlăturarea efectelor alunecării.

Reprezentanţii Companiei Bechtel au anunţat că propunerile lor vor putea fi puse în aplicare peste 3-4 luni, după evaluarea şi validarea proiectului, de către Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi, potrivit legii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: