vaccin 1

70% din români ar trebui să fie vaccinați până în vară conform Comisiei Europene. Un număr record de vaccinări în ultimele 24 de ore

Comisia Europeana a setat un număr de acțiuni pe care fiecare stat membru trebuie să le facă pentru a putea învinge în lupta împotriva virusului Covid-19. Până în martie 2021, cel puțin 80% din persoanele peste 80 de ani și 80% din personalul medical și social ar trebui să fie vaccinați. De asemenea, până în vară, fiecare stat ar trebui să aibă un minim de 70% de adulți vaccinați anti-Covid-19.

Comisia sugerează ca statele membre să continue să aplice restricțiile de până acum, distanțarea socială și masca fiind două dintre cele mai întâlnite. Până la sfârșitul lunii ianuarie, statele membre ale Uniunii Europene o să ajungă la un consens cu privire la un certificat de vaccinare, folosit în toate sistemele medicale și care ar putea să faciliteze călătoriile cetățenilor în alte țări.

Lucrând împreună cu unitate, solidaritate și determinare, putem curând să începem să vedem începutul sfârșitului pandemiei”  transmite Stella Kyriakides, Comisar pentru Siguranța Sănătății și Alimentelor în CE.

România este una dintre țările care a luat în serios campania de vaccinare, iar acest lucru se poate vedea și în date concrete. Țara noastră se află în primele 6 țări din Uniunea Europeană și în primele 18 din lume în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit datelor puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică, prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, în ultimele 24 de ore s-au vaccinat un număr record de români de la începutul campaniei și până în prezent, respectiv 34.807 persoane din care:

– 34.136 persoane vaccinate cu 1 doză;

– 671 persoane vaccinate cu 2 doze.

Număr total (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la  267.424 persoane.

O reticență cu privire la reacțiile adverse ale vaccinului exită încă printre români. Cu toate acestea, număr total de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare este de

871 reacții comune și minore, din care:

  • 317 reacții de tip local cu durere la locul injectării;
  • 554 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Nu există reacții adverse majore, mai puțin de 1 persoana din 100 semnalează reacții adverse, procentul este de 0,32%. 

Comentarii

ULTIMELE articole: