7 persoane au ajuns la spitalul din Turda cu toxiinfecție alimentară după ce au consumat alimente la o nuntă

nello construct

O sală de evenimente din Alba Iulia unde, la sfârșitul săptămânii trecute, mai mulţi participanţi la o nuntă au acuzat o stare de rău, ajungând la spital, a fost amendată cu 20.000 de lei de către inspectorii sanitar-veterinari. Aceștia au dispus totodată suspendarea temporară a activităţii.

De asemenea, organizatorul unei petreceri de cununie găzduită de o pensiune din Ocoliş a fost amendat de către inspectorii sanitar-veterinari cu 1.200 de lei, după ce mai multe persoane s-au simţit rău, fiind transportate la spitalul din Turda, judeţul Cluj.

În acest caz, produsele alimentare servite au fost aduse în regim propriu, nefiind preparate în locaţia respectivă precizează DSVSA Alba. Potrivit sursei citate, în acest moment există doar suspiciuni de toxiinfecţii alimentare.

În cazul pensiunii din Ocoliș, unde 30 de persoane au participat la o petrecere de cununie, 7 dintre acuzau stări de rău și fiind transportate la Spitalul Municipal Turda.

S-a constatat că mâncarea servită nu a fost preparată la locația desfășurării evenimentului ci a fost cumpărată de către organizatori din mai multe județe (mezelurile din Cluj și Bacău, brânzeturile din Harghita) și adusă porționată și ambalată la pensiune.

Testele de laborator prelevate din alimente au detectat prezența stafilococului coagulazo pozitiv.

În ceea ce privește sala de evenimente de pe raza municipiului Alba Iulia, unde 13 persoane participante la o nuntă au acuzat stări de rău și s-au prezentat la UPU Alba Iulia în seara zilei de 2 septembrie 2023, testele de laborator au indicat prezența stafilococului coagulazo pozitiv în toate alimentele servite.

De asemenea, testele de sanitație prelevate de pe suprafețe și de pe mâinile personalului au indicat prezența stafilococului coagulazo pozitiv și a stafilocolului hemolitic, precizează DSP.

Mai multe anchete sunt în curs de desfășurare. Rezultatele definitive vor fi stabilite doar după finalizarea analizelor de laborator pentru probele prelevate de la fața locului.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: