m install
nello construct

7 ani de Luna Solai. O făbricuță și o poveste….

floris

Sunt 7 ani de când făbricuța de la Luncani și uleiurile Luna Solai au făcut senzație în întreaga țară dar și peste  hotare.

Luna Solai a început ca o afacere de familie, devenind un brand recunoscut la nivel național și chiar mondial. Produsele sunt apreciate chiar și de Casa Regală a României, iar satisfacția antreprenorilor locali este pe măsura aprecierii clienților.

Înainte de 1989, câmpurile din comuna Luna, județul Cluj, erau cultivate cu cânepă, floarea-soarelui, in, soia, mazăre și sfeclă roșie. Cu timpul, aceste culturi au devenit tot mai rare, făcând loc în special celor de porumb, grâu și floarea-soarelui. Însă o dorință a săteanului Mihai Tulai avea să schimbe, treptat, această realitate.

„Am văzut că uleiul din prăvălie avea un gust și un miros și cel din presă avea alt gust și miros și altă culoare. M-am gândit să mă duc la fabrică la Oradea să văd ce fac ăia acolo”, spunea săteanul din Luna, care în 1995 își construise o presă de ulei cu presare la cald, cum se făcea pe vremea bunicilor, relatează green-report.ro

Cu banii păstrați pentru cumpărarea unei mașini pentru fiica cea mică, Felicia, dar și cu acordul acesteia – a cumpărat o presă de ulei cu presare la rece. După mai bine de un deceniu de procesat semințele pentru ulei, motivația tatălui a început să dispară. Muncise să-și poată crește cele două fete și să le țină la școli, însă deja se descurcau foarte bine singure.  Deși își vedea în continuarea de presă, nu mai simțea că munca lui e importantă…

„Atunci am simțit că ar fi cazul să intervin. Lucrul care mi-a trecut prin minte a fost să-l rog să facă pentru mine 1.000 de litri de ulei, luându-mi angajamentul că-i voi vinde eu în rețeaua mea de prieteni, colegi”, a povestit Felicia pentru Green Report

În 2011, la nici un an după o comandă onorată, Felicia a decis să se întoarcă în satul natal. Avea 33 de ani și un plan clar: să transforme produsele micii afaceri de familie într-unele apreciate și dincolo de granițele comunei Luna.

În 2012 s-a născut Luna Solai, din dorința de a oferi celor care apreciază gustul și savoarea tradiționale, un ulei romanesc sănătos, natural și bogat în substanțe nutritive. În prezent gama de produse este formată din uleiurile obținute prin presare la rece de floarea soarelui, de dovleac, de in, de cânepă, de nucă și de rapiță , dar și varianta aromatizată cu cimbru, busuioc și ardei iute, piper și cimbru.

În 2014, producătorul de uleiuri presate la rece a primit titlul de Furnizor Oficial al Casei Regale a României (reînnoit în 2018). Iar în 2017, Felicia a avut ocazia să-i prezinte produsele prințului Charles, aflat în una dintre vizitele sale din Transilvania.

Luna Solai. O colecție premium de uleiuri presate la rece, ce îmbină gust și sănătate, într-o formă modernă, dar bazată pe experiența și tradiție în procesarea la rece a semințelor.

Asortate unui stil de viață sănătos și echilibrat, uleiurile presate la rece Luna Solai, aduc în alimentație toată bogăția naturală a semințelor, prelucrate printr-un procedeu pur, ce păstreaza gustul și proprietățile semințelor presate.

Premii pentru Luna Solai:

2012 – ISO 2200 –  Luna Solai cold pressed oils are manufactured in a  Quality Management System, in compliance with ISO 22000 regulations regarding Food Safety .

2013 – The most loved brand in Transylvania

2014 – ITQI – Superior Taste Award 2014 – One Golden Award Star( floarea soarelui)

2014 –  The official supplier of the Royal House of Romania

2015 – ITQI – Superior Taste Award 2015 – Two Golden Award Star ( dovleac)

2016 – ITQI – Superior Taste Award 2016 – Two Golden Award Star ( nuca)

2016 – Certificarea ecologica a unitatii

2017 – ITQI – Superior Taste Award 2017 – Three Golden Award Star ( floarea soarelui), Two Golden Award Star ( rapita)

2018 – ITQI – Superior Taste Award 2018 – Two Golden Award Star ( dovleac)

„Dragii noştri, am revenit, odată cu toamna blândă, după o vară caniculară şi plină de activităţi, în care am muncit pentru a ne reface stocurile şi în comunitatea ROA Cluj – know & rate us .

Am recoltat şi inul şi am pregătit şi ierburile aromatice ce ne vor condimenta noua producţie de uleiuri cu mirodenii, avem şi oferte bune pentru gospodinele ce îşi pregătesc cămara pentru iarnă, aşa că vă aşteptăm cu drag şi pe voi!

ROA este o rețea de vânzare directă și consum echitabil, cu hrana produsă local, ce funcţionează pe baza unor principii precum:

🔶 Tipul de vânzare este REKO sau REjäl KOnsumtion (suedeză), în traducere liberă – 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐮𝐦 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐨𝐧𝐬𝐚𝐛𝐢𝐥 – se bazează pe încredere reciprocă între consumatori și producători, având ca suport deschiderea producătorilor pentru tot ceea ce înseamnă producția locală;

🔶 Producătorii și consumatorii care doresc să participe la dezvoltarea acestei comunități solicită înscrierea în grupul ROA Cluj -vânzare directă, pe baza unei recomandări sau a unei invitații, fiind ulterior acceptați de către administratorii grupului” transmit cei de la Luna Solai.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 56 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: