m install
nello construct

Comunicat RIUF Cluj Napoca: 5 motive neobișnuite pentru a studia în străinătate

floris

Statisticile UNESCO arată că numărul românilor care studiază în străinătate a crescut de la an la an, de la 12.000 (în 2000) la peste 25.000 (în 2011). Majoritatea pleacă la o universitate din afara țării pentru experiența academică, pentru un proces de învățare de o calitate superioară, desfășurat într-un mediu multicultural. 

Însă, pe lângă acestea, studenții internaționali se pot bucura și de facilități ieșite din comun, fie că este vorba despre coborârea către sala de clasă pe un tobogan, cursuri despre Harry Potter ori Lady Gaga sau un proces de admitere care durează 15 minute.

Cobori la oră…pe tobogan

Cine zice că la școală nu poți să te distrezi? Pentru studenții de la Technical University of Munich, scările sunt de domeniul trecutului. În clădirea de Matematică/Informatică din campusul Garching se ajunge la ore pe tobogan. Toți vizitatorii din clădire pot să folosească 2 tobogane înalte de 4 etaje, care îi aduc pe cursanți cu zâmbetul pe buze la oră.

Cursuri despre Harry Potter sau Lady Gaga

Ce-ai zice să studiezi despre Harry Potter sau Lady Gaga? Poți să faci asta în cadrul unor cursuri care se întind pe un semestru întreg, la sfârșitul căruia îți vor fi testate informațiile dobândite. Durham University din Marea Britanie oferă un curs denumit “Harry Potter and the age of illusion”, având ca scop măsurarea relevanței romanelor Harry Potter pentru sistemul educațional din secolul 21. La University of South Carolina se predă cursul “Lady Gaga and the Sociology of Fame”, în care se urmărește studierea elementelor sociale care au contribuit la faima artistei.

Aceste cursuri reprezintă o parte mică din oferta bogată, care cuprinde și cursuri rar întâlnite la facultățile din România, precum cursuri de aeronautică și aerodinamică, criminologie, design 3D (cu ateliere aplicate), terapii complementare, coregrafie, nanotehnologie. Mai mult, există și dotări impresionante pentru a susține aceste cursuri, cum ar fi un simulator de zbor (utilizat de studenții de la Coventry University, din Marea Britanie), studiouri de teatru și de înregistrare audio (accesibile cursanților la University of Portsmouth, din Marea Britanie).

Un proces de admitere mai aparte

Care poate dura doar 15 minute. Universități din Marea Britanie, Olanda și Danemarca vin la RIUF pentru a susține sesiuni de Spot Admissions. În cadrul lor se pot înscrie candidații care ar putea să ȋşi ȋnceapă studiile din anul școlar 2013-2014. Aceștia trebuie să aducă un set de documente (formularul de aplicație, un eseu personal, foaia matricolă și dovada unui test de limbă-în cazul în care candidatul a susținut un astfel de test) și să susțină un interviu de 15 minute cu reprezentanți ai universităților internaționale, în urma căruia pot fi admiși pe loc. Peste 500 de elevi s-au bucurat în trecut de această oportunitate, iar lista completă a universităților și detalii privind pregătirea dosarului pot fi găsite aici.

Poți afla și mai multe informații despre studiul internațional la RIUF, unde poți discuta direct cu reprezentanții universităților internaționale, pe 20-21 octombrie la București și pe 23 octombrie la Cluj. Detalii despre universitățile participante și programul activităților adiționale ce se petrec la târg pot fi găsite pe site-ul www.riuf.ro. Mai mult, cei interesați de alte activități și facilități deosebite din cadrul universităților din străinătate pot afla aceste informații și multe altele legate de studiul internațional pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/grup.educativa.

Susținătorii RIUF sunt: Intact Media Academy, Farmec, Iulius Mall.

Partenerii media ai RIUF sunt: 9 AM, Biz Camp, Business24, EDU Manager, Edu News, Ejobs, România Liberă, România Pozitivă,Vinsieu, Wall-Street, Ziare.com, 24Fun, Zile si Nopti, infoLocal, Foaia Trasilvană, Ziarul Făclia, Student ȋn Provincie, ClujLife, Evenimente ȋn Cluj, Stiri de Cluj, eMaramureş: ziar, radio, televiziune, Turda News, Informaţia de Alba, Zi de Zi Mureş, Ziarul de Mureş, Transilvania Business, I love Cluj, Mironeasca.com, Radio Cluj, Radio Transilvania.

Partenerii instituționali ce contribuie la succesul evenimentului: British Council, CampusFrance, Comisia Fulbright, DAAD, Primăria Municipiului Bucuresti, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului,

Partenerii educaționali ce susțin RIUF sunt:  AEGEE Cluj, AISEC Cluj, ASB, GRASP Cluj, LADO Cluj,  OSE, ODAS, SSE.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 55 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole: