spital informare

31 de pacienți depistați pozitiv la coronavirus în spitalul din Turda

Spitalul Municipal din Turda a emis o informare a activității din perioada 8-14 ianuarie. În cadrul acesteia se arată și numărul de pacienți depistați pozitiv la COVID-19 în intervalul de referință.

Potrivit documentului citat, 360 de pacienți s-a adresat Spitalului Municipal Turda în perioada respectivă, dintre aceștia 164 au fost testați la COVID 19, în urma testelor 31 au avut rezultat pozitiv, iar 133 un rezultat negativ la coronavirus. Pentru pacienții diagnosticați pozitiv COVID-19 s-au aplicat procedurile standard.

În această perioadă s-au născut în spital 3 copii. 

Pacienții pozitivi COVID-19 au fost izolați 24 de ore și nu au avut contact cu alte persoane. De asemena, personalul medical care s-a ocupat de îngrijirea lor a fost echipat complet conform cerințelor standard.  

Informare pacienti – Reguli privind obligațiile pacienților în Compartimentul Primiri Urgențe

Prezenta reglementare stabilește regulile pentru pacienții care se prezintă în CPU și care se încadrează în definiția de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus – COVID -19 (caz suspect /caz probabil):
– Pacientul trebuie să furnizeze toate datele anamnestice necesare la realizarea pretriajului;
– Pacientul are obligația de a semna acordul informat cu privire la respectarea regulilor de izolare până la sosirea rezultatului testării, în locația precizată de personalul CPU. În caz contrar, personalul CPU va anunța în maxim 2 ore DSP despre refuzul pacientului de a rămâne în izolare;
– I se efectuează recoltarea în vederea testării;
– Pacientul are obligația de a aștepta rezultatul testului în locația indicată de către personalul CPU, să respecte regulile igienice și îndrumările, transmite unitatea medicală.

 

ULTIMELE articole:

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.