30.000 lei pentru Serviciul Public Salvamont Cluj

nello construct

Săptămâna trecută consilierii judeţeni au alocat 30.000 de lei serviciului slavamont, bani folosiţi pentru dotarea cu echipamente dar şi instrucţia de personal. Banii primiţi de salvamontiştii Cluj vor fi destinaţi Serviciului Local de Salvamont Margău.

 

Vasile Cipcigan, şeful serviciului Salvamont Cluj a precizat că din suma repratizată de autorităţile judeţene se vor cumpăra echipamente de protecţie de iarnă precum geci, pantaloni speciali şi echipamente specifice de salvare. Acesta a solicitat pe anul 2009 un buget de aproximativ 500.000 de lei pentru SPS Cluj, pentru slarii, echipamente şi construcţia unei noi baze de slavare în Cheile Turzii, investiţie cifrată la aproximativ 150.000 lei. 

 

Serviciul Salvamont acţionează în Cheile Turzii, primavăra, vara şi toamna (aprilie – noiembrie) – 24 de ore din 24 cu câte 2 oameni, plus încă 1-2 în weekenduri şi vacanţe. Serviciul Public Judetean “SALVAMONT” a fost înfiinţat ca serviciu cu personalitate juridica, în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în anul 2003, urmare a H G R 77 / 2003, având ca obiect  de activitate coordonarea activităţii de prevenire a accidentelor montane, patrulare preventivă şi de salvare a persoanelor accidentate şi a bolnavilor, în zona montană de pe raza judeţului Cluj. Permanenţa se efectuează la Bazele salvamont din Cheile Turzii (vara), Băişoara (iarna), Beliş (tot anul), iar pe durata funcţionării teleschiului, la pârtia din Feleac. În prezent serviciul este alcătuit din opt salvatori calificaţi angajaţi şi un număr de 15 voluntari.

OFERTĂ SPECIALĂ: Comandă de pe quickmobile.ro (telefoane mobile, tablete, accesorii și gadgeturi), iar la prețul special se mai adaugă o reducere de 3%, folosind Codul QUICK818. Codul se folosește în coșul de cumpărături înainte de finalizarea comenzii.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 46 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Comentarii recente

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: