roman interviu iunie 1

24 de cazuri de COVID-19 la Viișoara s-a intrat în Scenariul Roșu

Din această noapte s-a intrat în Scenariul Roșu și la Viișoara ca urmare a creșterii explozive a numărului de cazuri de COVID-19.

TurdaNews l-a contactat pe primarul Ioan Roman care a explicat că după ultima raportare sunt 24 de cazuri active în comună până la această dată.

Nu este vorba despre un focar activ, sunt persoane care au luat parte la slujba de la Biserica Baptistă sau angajați din comună la MMM Autoparts și nu numai.

„Ce este ciudat e că cei de la ISU și DSP Cluj ne-au trimis aici o listă cu persoane care nu figurează pe raza comunei noastre, sunt câteva cazuri….celor de la biserica baptistă le-am spus să nu mai țină slujbele. Am avut și o situație în care un bătrân s-a îmbolnăvit în spital de COVID și a decedat, el era internat inițial pentru ale boli dar a luat virusul de acolo…” explică primarul Ioan Roman.

Practic din această noapte Viișoara se află în scenariul Roșu cu o rată de infectare care depășește 6 cazuri/1.000 de locuitori.

Edilul comunei face apel la calm și responsabilitate din partea cetățenilor și la respectarea regulilor impuse de autorități.

Să poarte masca în spațiile deschise, să se spele pe mâini și să limiteze deplasările. Am avut și cazul unui muncitor care lucra la renovarea căminului din Urca, acolo au fost sistate lucrările timp de 2 săptămâni, de luni însă se iese din izolare iar acestea vor fi reluate. E greu să fie carantinată Viișoara pentru că e o localitate de tranzit spre Ceanu Mare, Tritenii de Jos și altele…fac apel la responsabilitatea fiecăruia dintre noi să respectăm regulile și să trecem cu bine peste această criză sanitară, trebuie să fim responsabili cu noi înșine și cu cei din jur” este mesajul primarului Ioan Roman.

Comentarii

ULTIMELE articole: