nello construct

10.000 de infecții respiratorii la Cluj în ultima perioadă

E „sezonul” infecțiilor respiratorii. Virozele și răcelile își fac de cap iar medicii de familie sunt copleșiți de numărul mare de îmbolnăviri.

Mii de cazuri de răceli, sute de cazuri de pneumonie, dar și zeci de cazuri de gripă au fost diagnosticate la Cluj de la începutul lunii octombrie.

Săptămâna trecută, 16-22 octombrie, ultima pentru care s-a făcut raportarea, au fost diagnosticate în județ 3.464 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii.

Și numărul celor care s-au îmbolnăvit de pneumonie și gripă a fost mai mare decât anul trecut. Astfel, în perioada 2-8 octombrie, au fost înregistrate la Cluj 505 cazuri de pneumonie, față de 276 în aceeași perioadă a anului trecut. Săptămâna trecută au fost diagnosticate alte 355 de cazuri de pneumonie la Cluj.

De asemenea, luna octombrie a debutat cu 39 de cazuri de gripă diagnosticate în județ.

O infecție a căilor respiratorii superioare poate fi cauzată de un virus sau o bacterie care intră în sistemul respirator. De exemplu, te poți infecta după ce ai atins o suprafață contaminata sau ai dat mâna cu o persoană bolnavă și apoi îți atingi gura, nasul sau ochii.

Deși infecțiile produse de bacterii pot beneficia de tratament antibiotic, infecțiile produse de virusuri nu au un tratament exact. Din acest motiv, prevenția joacă un rol mult mai important decât tratamentul acestor infecții.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 49 de abonați.

salina turda

transilvania impact

ca aries turda

Ultimele articole:

Ne urmăresc pe rețele sociale: