1 august 2008 – 1 august 2021… 13 ani de existență pentru TurdaNews! 13 ani de știri pentru dvs, zi de zi!

News.Home_.OnlineNews.Release.News-mouse1

Siteul de știri TurdaNews a împlinit azi 13 ani de existență. Lansat oficial la 1 august 2008, TurdaNews s-a impus rapid ca principala sursă de informație pentru locuitorii din zona Turda-Câmpia Turzii, iar de 12 ani de menținem acest statut constant, la o distanță semnificativă de orice alt site local de știri.

În 2008, când a fost lansat într-un format bazat exclusiv pe online, mulți nu credeau că un proiect de acest gen poate avea succes. Ulterior, peste ani, mulți au înțeles că asta era direcția corectă, că acesta era viitorul știrilor ”la purtător”, odată cu dezvoltarea YouTube, Facebook (și alte rețele sociale de acest gen), dar și a accesului mai larg la internet, în special internetul mobil.

În prezent, TurdaNews a ajuns la 150.000-200.000 de cititori în fiecare lună (mai exact: 198.835 de cititori unici în luna iulie 2021, conform Trafic.ro), cu peste 44.800 de persoane care urmăresc pagina de Facebook (”urmăritori” ai paginii, pentru că publicul impactat pe rețelele sociale ajunge și la peste 1.000.000 de persoane într-o lună!) și cu 6 jurnaliști, cu experiență sau la început de drum: Gelu Florea, Daciana Derda, Florin Crișan, Alexandra Mocean, Ilinca Dandoczi și Eugen Pop.

De 13 ani, suntem TurdaNews, adică etalonul siteurilor de știri locale… De 13 ani, am evoluat împreună într-o lume pe care în 2008 era greu să ne-o imaginăm…  De 13 ani, vă informăm zi de zi, despre tot ceea ce este relevant în zona Turda – Câmpia Turzii, dar și ce  este relevant pentru oamenii din această zonă… Țineți aproape, pentru că peste 13 ani vom fi la fel de uimiți, împreună! Dar până atunci, nu uitați că un om informat are întotdeauna mai multe oportunități decât unul mai puțin informat!

Gelu Florea: ”După 13 ani, recunosc că am o doză de bucurie în suflet, pentru ceea ce a ajuns TurdaNews”

Gelu Florea”Îmi place să cred că TurdaNews e ceva… ”altfel”. Am încercat să-l facem ”altfel” încă de la lansare. Și cred că în mare parte am reușit, chiar dacă drumul nu a fost unul deloc ușor și chiar dacă ne-am mai poticnit uneori.

Am fost ”altfel” în momentul în care am anunțat un proiect exclusiv online, lansat în anul în care criza debuta fără menajamente. Am fost ”altfel” atunci când am implementat un sistem de lucru ”de acasă”, renunțând la obișnuita redacție de știri (nu am anticipat pandemia, dar clar ne-am adaptat fără probleme la ea!). Am fost ”altfel” atunci când am publicat investigații zguduitoare, în ciuda amenințărilor (nu puține!) pe care le primeam.

Am fost ”altfel” atunci când ne-am dorit un proiect jurnalistic de calitate, susținut cu jurnaliști buni, cu caracter. Am fost ”altfel” și atunci când am mers până în Kosovo, ca să transmitem informații de la fața locului la debutul parcursului european al celor de la Potaissa Turda, atunci când am mers la Atena la finala Cupei Challenge (câștigată de Potaissa Turda) și am constatat că suntem singurii jurnaliști români sau chiar atunci când am făcut investiții pentru a realiza transmisiuni live video ale jocurilor celor de la Potaissa Turda din Liga Națională (am fost primii în țară care am realizat așa ceva, dacă exceptăm marile televiziuni!).

Am fost ”altfel” atunci când am acordat credit celor tineri și i-am sprijinit să evolueze… Am fost ”altfel” pentru că ne-am gândit cu prioritate la cititorii noștri, dar și la cei care fac parte din această echipă consistentă care vă informează zi de zi…

După 13 ani, recunosc că am o doză de bucurie în suflet, pentru ceea ce a ajuns TurdaNews. Chiar dacă sunt construit pe o structură în care îmi doresc întotdeauna mai mult din punct de vedere profesional, să evoluez, să mă autodepășesc… Iar ăsta este spiritul TurdaNews, în mod evident!

Am pornit pe un drum în care mai avem multe de arătat… Le mulțumesc tuturor celor care ne-au însoțit, fie că a fost vorba despre jurnaliști sau despre cititori. 

La Mulți Ani, TurdaNews!”.

Daciana Derda: ”Un ritm nebun cu care ne-am obișnuit și care a devenit un mod de viață”

Daciana Derda„Sunt 13 ani în care am lăsat o parte din mine în tot ceea ce am făcut la TurdaNews. 13 ani cu bune și rele cu satisfacții și reușite, cu laude sau critici, toate au întregit munca noastră și efortul susținut de fiecare zi.

Un ritm nebun cu care ne-am obișnuit și care a devenit un mod de viață. Uitându-mă în urmă la proiectul propus de Gelu Florea recunosc: mi se părea cam ambițios, dar în timp am văzut că are șanse de reușită. Asta nu o spun eu ci cifrele care se reflectă în numărul de cititori pe care-l avem zilnic și care este în creștere constantă.

Am pornit cu 50-100 de oameni/zi care citeau în urmă cu 13 ani TurdaNews, acum am ajuns în medie la 12.000-14.000, în unele zile și peste aceste cifre depinde de impactul pe care-l au materialele jurnalistice oferite de noi.

E mult, e puțin nu știm… Am adus TurdaNews la acest nivel și din punctul meu de vedere pot spune „misiune îndeplinită”… Sigur nu mă voi opri aici! Îmi doresc ca cei care vin după noi să ridice „ștacheta” mai sus și peste alți 13 ani să spună și ei „misiune îndeplinită”…

TurdaNews nu suntem doar noi cei care muncim pentru acest site, sunteți dumneavoastră cititorii noștri, cei care ne urmăresc constant postările și se informează de la noi dau chiar cei care acum ne descoperă…

Vă mulțumim și LA MULȚI ANI TUTUROR!”.

Florin Crișan: ”Practic, în 2015, din cititor am devenit membru al acestei echipe”

Florin Crișan”TurdaNews a împlinit 13 ani și de 6 ani fac și eu parte din proiect. Un proiect cu o echipă dinamică, în care fiecare știe ce are de făcut. Practic, în 2015, din cititor am devenit membru al acestei echipe. Nu este o meserie simplă, însă nu este deloc greu să faci ceva ce îți place.

Cu siguranță, și în perioada următoare vom fi prezenți in sălile de sport din țară și străinătate, pe stadioanele țării și oriunde se întâmplă ceva important pentru zona noastră.

La mulți ani TurdaNews!”.

Alexandra Mocean: ”Cititorii se bucură de un spectru larg de știri”

Alexandra Mocean”Am început să lucrez pentru Turdanews în urmă cu un an fără mari așteptări sau experiență în jurnalism.

Între timp pot spune ca mi-am atins scopul de a fi mai aproape de comunitatea din care fac parte, am învățat mult și am evoluat atât profesional cât și personal.

Pe viitor îmi doresc să cultiv mai mult relația cu cititorii, să le înțeleg nevoile și să le ofer jurnalism de calitate.

Despre Turdanews pot să vă spun că este cel mai complex și mai bine structurat ziar local.

Cititorii se bucură de un spectru larg de știri de la educație și administrație locală la sport și cultură, în mod constant și profesional.

La mulți ani Turdanews!”.

Ilinca Dandoczi: ”Întreaga echipă mă ajută să evoluez și să învăț”

 

”Ce aș putea spune eu despre TurdaNews? TurdaNews e un nou început pentru mine. E începutul carierei mele. TurdaNews mi-a oferit oportunitatea de a mă întâlni cu o pasiune mai veche, scrisul și, de asemenea, îmi oferă libertatea de a mă exprima după bunul plac prin articolele pe care le scriu.

După cum multă lume știe, nu m-am gândit niciodată la meseria de jurnalist, ba chiar mai mult, îmi era frică de ideea de a lucra într-o redacție. Ca tânăr jurnalist, care nici nu a terminat încă facultatea, nu prea ai parte de sprijin atunci când vrei să te angajezi. Nu are răbdare nimeni să te învețe, îți dă ce ai de făcut și se presupune că ar trebui să știi. La TurdaNews nu e așa. Întreaga echipă mă ajută să evoluez și să învăț. TurdaNews mi-a demonstrat că pot fi mai mult decât am crezut.

La mulți ani, TurdaNews!”.

Eugen Pop: ”Un public datorită căruia TurdaNews a devenit numărul unu în audiență”

Eugen Pop“Colaborarea mea cu TurdaNews, în cadrul departamentului de știri sportive, a început în urmă cu câțiva ani și sper ca aceasta să continue mult timp de acum înainte. Cred că în timpul scurs de atunci am reușit să îi informez pe cititorii noștri în timp real cu cea ce se întâmplă sau s-a întâmplat în sportul local.

În cadrul departamentului de știri sportive am avut și am ocazia să colaborez cu doi oameni minunați, Gelu Florea și Florin Crișan, alături de care am fost prezent la foarte multe evenimente sportive, pentru a informa în timp real cititorii noștri despre cea ce se întâmplă în sportul local.

Țin să îi felicit și pe ceilalți colegi care fac parte din colectivul TurdaNews, Daciana Derda, Alexandra Mocean și Ilinca Dandoczi, pentru felul în care reușesc să informeze publicul local cu știrile prezentate, un public datorită căruia TurdaNews a devenit numărul unu în audiență mass-media locală.

La Mulți Ani colegilor și La Mulți Ani TurdaNews”.

Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

firma de top