marian morar
m install
nello construct

Ajutoare de la americani pentru copii din Câmpia Turzii

zamblau eugen

Piloţii americani sosiţi la baza militară de la Luna, au donat copiilor de la centrul comunitar rechizite de peste 3.000 de dolari. Aviatorii de la 31 Fighter Wing ajută la reamenajarea centrului Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie (FRCCF)  din Câmpia Turzii. Militarii sunt voluntari şi, după orele de lucru, muncesc pentru a face o bucurie copiilor marginalizaţi din localitate.

Înainte de a sosi în România, ei au adunat rechizite, jucării şi echipament în valoare de 3.000 de dolari, pentru a le dona centrului. După cum declară ei, cea mai mare satisfacţie este să vadă bucuria de pe chipurile copiilor când intră într-o sală frumos amenajată şi decorată, sau când se joacă pe balansoarul nou instalat în curte. Sâmbătă, doi dintre voluntari şi-au sărbătorit ziua de naştere alături de copii, în timp ce lucrau la redecorarea centrului comunitar. “Această schimbare în bine a centrului destinat copiilor nu ar fi fost posibilă fără acest ajutor generos. Suntem convinşi că de acum înainte, micuţii îi vor trece pragul cu şi mai multă bucurie. O mare parte din ei au declarat în cursul acestor zile că vor să devină ei înşişi piloţi” spune reprezentanţii FRCCF.

 

Alte proiecte ale centrului comunitar

 

După ce, în perioada august – decembrie a anului trecut, 11 adolescenţi din familii defavorizate din Cluj au pus pe picioare  o mică afacere, a venit rândul copiilor din mediul rural să treacă printr-o astfel de experienţă. Într-un proiect derulat de Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie  şi susţinut financiar de Proiectul Autostrada Transilvania, 12 copii din localitatea Copăceni vor participa la un nou proiect, prin care vor învăţa să economisească bani şi să-şi pună pe picioare propria afacere. Ei vor beneficia şi de ajutorul colegilor din Cluj-Napoca, deja trecuţi prin experienţa cursului.

Partea practică a acestui curs va pune la încercare imaginaţia, ambiţia şi talentul de antreprenori ale participanţilor. Ei vor trebui să pună pe picioare o mică afacere, dacă este posibil una profitabilă. În funcţie de aportul lor la acest exerciţiu de antreprenoriat şi de participarea activă la cursuri, cei 12 copii vor fi premiaţi de către reprezentanţii Proiectului Autostrada Transilvania şi de ai FRCCF. Pe parcursul derulării trainingului, copiii din Copăceni îi vor avea alături de ei pe colegii mai experimentaţi de la Cluj, care vor avea acum oportunitatea să arate cât de folositoare a fost pentru ei experienţa cursului. În funcţie de succesul acestui proiect, începând din toamna acestui an e posibil ca şi un grup de copii din satul Copăceni să înveţe secretele antreprenoriatului de succes. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 19 000 de lei, din care Autostrada Transilvania va acoperi o parte din costuri în valoare de 17 000 lei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2