Live Video
 

Salina Turda și-a stabilit programul pentru perioada sărbătorilor pascale

Programul de vizitare în perioada Sărbătorilor de Paste, 15 – 17 aprilie 2017, va fi zilnic de la ora 9:00 la 17:00, cu ultima intrare la ora 16:00, anunță conducerea obiectivului turistic.

Salina Turda a devenit cel mai vizitat obiectiv turistic public din România, după ce a înregistrat, anul trecut, peste 600.000 de turiști, 2016 fiind și anul cu cei mai mulți vizitatori din istoria minei de sare.

Datorită afluenței foarte mari, în ceea ce privește numărul de vizitatori și creșterea constantă a celor care decid să viziteze, anual, Salina din Turda, conducerea societății a luat în calcul mărirea spațiului vizitabil. Se preconizează amenajarea Minei Iosif. În acest sens, se dorește atragerea unor fonduri europene, așa cum a fost și investiția din anul 2008-2009.

Extinderea zonei vizitabile în Mina Iosif ar însemna, practic, dublarea capacității de vizitare a Salinei. Totodată, se dorește și o investiție pe partea de acces vertical (lift), care să poată susține o afluență mai mare de public.

Ca o noutate, procedeul străvechi de extracție a sării din Salina Turda va putea fi văzut ”pe viu” de vizitatorii Salinei Turda, cu ajutorul unei machete funcționale la scară care a copiat în detaliu tot mecanismul pus în mișcare odată cu rotația cailor, reconstituind astfel ”extracția” sării. 


TURDANEWS LIVE VIDEO:

Marți, 26 septembrie, ora 17.00:

Deschiderea oficială (non-public) Dedeman Turda, în prezența oficialilor companiei și ai administrației locale.

Miercuri, 27 septembrie, ora 10.00:

Spectacol ”Ziua Recoltei”, la Câmpia Turzii.

Joi, 28 septembrie 2017, ora 13.00:

Ședință de Consiliu Local la Câmpia Turzii.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...

Ultimele articole: