Mulțumiri și planuri. Experiențe și emoții din sport

De anul trecut, de când am început un blog despre geopolitică, cu gândul că mă voi înscrie la un master în acel domeniu, s-au schimbat multe. Am lăsat masterul la o parte (deocamdată) și m-am axat pe altceva.

În primul rând, am terminat facultatea de jurnalism, mi-am luat licența cu o lucrare având titlul „Relația dintre mass-media și peluzele românești”. Apoi, din luna iulie am început să lucrez full-time la site-ul de știri TurdaNews, după ce 9 luni am lucrat part-time.

Din luna iulie, pot să spun că fac parte din lumea jurnalismului și pentru asta vreau să îi mulțumesc în primul rând lui Gelu Florea, cel care m-a lăsat să fac tot ce am vrut, și până la urmă a ieșit foarte bine (sper).

Am avut ocazia să comentez echipa mea de suflet, Universitatea Cluj, de două ori. Ambele meciuri ale Universității cu Sticla Turda, unul în campionat (2-2 la Turda) și unul în cupă (5-1 pe Cluj Arena). Au urmat multe meciuri comentate din liga a patra, nivel destul de scăzut, dar îmi place ce fac și o fac cu drag. Până la urmă nimic nu s-a construit peste noapte. Le mulțumesc tuturor de la clubul turdean, în special la doi jucători: Alexandru Savu și Ștefan Silaghi.

Sfârșitul lunii august a adus și maximul carierei mele de jurnalist de până acum, primul meci pe care l-am comentat în Liga Națională de handbal masculin, HC Vaslui – Potaissa Turda. Țin să le mulțumesc pe această cale celor de la Potaissa. În primul rând, președintelui clubului turdean, Flaviu Sâsâeac, fără de care acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla. Apoi, tuturor persoanelor din cadrul clubului: Horațiu Gal, Ovidiu Gal,  Relu Oroian, Gică Cîntec, Mircea Roșca, Ionuț Mercean etc.

Am comentat patru partide (până acum), trei în deplasare și una la Turda, toate patru fiind victorii pentru Potaissa. (se pare că le port noroc)

În toate comentariile mele, sper că nu m-am încurcat prea mult. Sper că am evoluat de la un comentariu la altul. Și cel mai important, sper că nu v-am făcut să dați pe „mute”.

În cadrul acestui blog voi încerca să analizez ceea ce se întâmplă în lumea sportului, precum și să vă relatez din experiențele mele din cadrul sportului, atât din sală, cât și de pe stadion. Sper să vă placă.

În ultimul rând, dar cel mai important, vreau să îi mulțumesc prietenei mele, fără de care nu aș fi intrat în cadrul acestei lumi a sportului.

sursă foto: Mircea Roșca/Action Foto

3 Comments

  1. Florin, peste 2-3 ani cand o sa fii jurnalist la prosport o sa iti trimit articolul asta, si o sa fie un moment de mare mandrie pentru mine. Mult succes cu blogul si in tot ce vei face de acum inainte!!!

    • Savule, blogul vreau să îl pentru a exersa și alte părți din sport. Și, vreau să fac unele postări legate de meciuri, chestii care nu le spun în cronica de după. Să dea Dumnezeu să se adeverească ce ai spus! Mult succes și ție. Cu drag, Palop!

    • Pentru Savu: Eu nu aș condiționa jurnalismul bun de… Prosport! Sau de orice alt organ de media național… Eu cred cu sinceritate că jurnalism bun se poate face și local/zonal, la organe de media serioase.
      Pentru a evolua, cel mai bun standard ești tu însuți, nu apartenența la un anumit organ de media. Dacă tu, ca persoană, progresezi, acest lucru este evident… Toate celelalte nu pot fi decât eventualele consecințe ale acestui lucru!

Lasă un răspuns