Dă-i o șansă fotbalului american! De ce merită să pierzi nopțile cu ochii pe SUA

Mai sunt doar trei meciuri din actualul sezon al NFL: finalele de conferințe și Super Bowl-ul. Păcat că se termină, trebuie să așteptăm până în septembrie pentru un alt sezon.

Nu scriu rândurile astea pentru cei care sunt deja fani ai NFL, ei deja sunt „dependenți”, scriu pentru cei care poate nu știu că NFL e transmis în România, pentru cei care încă nu au văzut un meci din NFL.

Începem cu ce știe toată lumea. Cred că toți știm de Oakland Raiders. BUG Mafia poartă bluze, tricouri cu Raiders, care au logo-ul acela „cap de mort”, de pirați.

Apoi, toți copii generației 90, au auzit de Green Bay Packers, in „Viața cu Louie”. Și de rivalii lor, Chicago Bears. Green Bay Packers sunt singura francinză (un fel de club, pe înțelesul nostru, al europenilor) deținută de suporteri, adică nu o să fie mutată niciodată din Wisconsin. Restul, se pot muta în alte orașe, cele mai recente cazuri San Diego Chargers (mutată în LA), St. Louis Rams (mutată în LA) și Oakland Raiders (care se vor muta în Las Vegas). Așadar, două motive pentru care Packers sunt una dintre cele mai iubite echipe în Europa.

Prima dată am văzut un meci de fotbal american în 2009, sezonul în care New Orleans Saints au câștigat primul Super Bowl din istorie, la câțiva ani de la uraganul Katrina, uraganul care a lovit puternic în New Orleans. Un an de vis pentru orașul New Orleans, an în care Saints a readus bucuria în orașul jazz-ului.

De ce trebuie să te uiți la fotbalul american? PENTRU CĂ E UN SHOW TOTAL!!!

Și aici vin cu două (doar două) exemple.

  1. Meciul de azi-noapte, Minnesota Vikings – New Orleans Saints. Un show total. Mai era sub un minut de joc și Vikings conduceau pe tabelă. A urmat apoi un field goal (mingea trimisă printre buturi) pentru Saints și oamenii din Louisiana se pregăteau de sărbătoare. Doar că la ultima fază, Vikings au reușit touch down-ul (un fel de eseu la rugby) și Vikings au ajuns în finala de conferință (cine câștigă finala de conferință merge în Super Bowl).
  2. Super Bowl-ul de anul trecut: New England Patriots – Atlanta Falcons, cel mai nebun meci pe care l-am văzut. În repriza a doua, Falcons conducea cu 28-3, însă Patriots au câștigat în over-time (prelungiri). Știți acea finală, Liverpool – AC Milan? Eh, cam așa a fost aici.

Astfel de meciuri, sunt multe în fiecare sezon, e o nebunie totală!

Show-ul făcut de americani e incredibil, entertainment la cel mai înalt nivel. Îmi spunea cineva care a fost la Atlanta Falcons – Carolina Panthers: „Am fost la Inter – Milan, dar nu se poate compara. E un show incredibil.” PS: poza de articol e de la acel meci.

Despre alte meciuri „nebune” într-un alt articol.

Vă spuneam că au mai rămas trei meciuri, finalele de conferințe + Super Bowl. Trei dintre echipele calificate (Jacksonville Jaguars, Minnesota Vikings și Philadelphia Eagles) nu au câștigat Super Bowl-ul. New England Patriots, în schimb, este una dintre cele mai galonate echipe.

Primul meci (duminică, ora 22:05, live pe Telekom Sport) e Patriots – Jaguars. Jaguarii au una dintre cele mai bune defensive, și un QB (quarterback – jucătorul care pasează mingea), extrem de talentat. Patriots vin cu unul dintre cei mai buni QB din istorie, Tom Brady (îl știți pentru căsătoria cu Giselle Bundchen) și unul dintre cei mai buni antrenori din istorie, Bill Belichick, plus o ofensivă la cel mai înalt nivel.

Al doilea meci e în noaptea duminică – luni, ora 1:40, Eagles – Vikings. Vulturii, chiar dacă l-au pierdut pe Carson Wentz (cel mai bun QB din sezonul regulat), joacă acasă și au demonstrat și cu Falcons, că pot câștiga Super Bowl-ul. De partea cealaltă, vikingii au șansă să joace Super Bowl-ul acasă (Super Bowl-ul de anul ăsta e în Minnesota), și au o apărare aproape perfectă.

Așadar, duminică, ora 22:05, Telekom Sport, da-ți-i o șansă fotbalul american. Vă promit că o să merite!

PS.: Sunt grupuri pe facebook „NFL la Telekom Sport” și „NFL Romania”, unde puteți afla toate detaliile despre acest minunat sport.

Recunosc, nu îi suport pe Patriots, așadar merg pe un Super Bowl între Jaguars și Vikings.

Data viitoare, despre cum m-am „îndrăgostit” de acest sport.

Be the first to comment

Lasă un răspuns