Cum e să comentezi Universitatea Cluj și echipa orașului tău în aceeași zi

Sâmbătă, am avut una dintre cele mai bune zile pe plan profesional, de când lucrez în jurnalism. Nu e niciun secret faptul că sunt suporter al Universității Cluj. Și, la fel cum cred eu că e normal, țin și cu echipa orașului în care m-am născut, Sticla Arieșul Turda.

Săptămâna trecută am avut ocazia să comentez două partide, una a Universității la Câmpia Turzii și una la Gherla, unde a jucat Sticla.

Bineînțeles, la Câmpia, cel mai mult mi-a plăcut galeria Universității. Chiar dacă stau cu căștile pe urechi și „mă aud” pe mine, să nu scot vreo prostie (sigur, încă le scot), nu pot să nu fredonez cântecele peluzei. S-a demonstrat încă o dată că „U” e cea mai iubită echipă din Ardeal. Nu e locul lor aici în D, cum nu e nici locul Arieșului sau a ISCT-ului, dar astea sunt condițiile. Cea mai grea parte la Câmpia a fost cu frigul, din locul cel mai bun de filmare, stai doar la umbră, și nu e plăcut să nu te miști vreo 100 de minute, la 5 grade, la umbră. Nu e plăcut, dar merită fiecare minut.

Pe teren, fără emoții, Universitatea s-a impus, 4-0, și continuă marșul spre prima liga, via C și B.

Pe drumul de la Câmpia Turzii la Gherla, am avut ocazia să mă încălzesc puțin în mașină, dar să mă și pregătesc pentru al doilea meci al zilei.

Meciul de la Gherla a fost unul urât, foarte urât chiar. Multă luptă oarbă la mijlocul terenului, mult angajament, dar puține faze de poartă. Totul s-a aprins în ultimele 20 de minute, când gazdele au marcat de două ori, ultimul gol venind în urma unui fault în propriul careu al gazdelor, pe care arbitrul nu l-a sancționat, și pe contră, Olimpia a făcut 2-0. Nedrept, în loc de 1-1, s-a făcut 2-0.

În mod normal, Sticla Turda, dacă joacă ce „știe”, nu ar trebui să aibă emoții pentru locul al doilea; locul patru ocupat acum e doar o întâmplare, sunt sigur că vor termina în spatele Universității, pe locul al doilea.

Am avut ocazia, ca în timp de câteva ore să comentez și meciul Universității și meciul Arieșului. A fost o zi bună pentru mine, dar proastă pentru Sticla.

A doua zi, a urmat România – Polonia, meci care, cu siguranță, va rămâne în istoria handbalului românesc. Dar, despre asta, într-o altă postare.

Miercuri voi fi live de pe „Municipalul” turdean, de la ora 15: Sticla Arieșul Turda – Viitorul Mihai Georgescu (liga a patra)

Vineri (90%), live din sala „George Barițiu”, ora 18: Potaissa Turda – CSU Suceava (LNMH)

 

Be the first to comment

Lasă un răspuns