m install
petlinii
nello construct

Prima cutie cu medicamente la fabrica STADA de la Turda se va produce în luna octombrie, anul acesta!

zamblau eugen
floris

STADA a investit în viitoarea fabrică de medicamente de la Turda peste 60 de milioane de euro, până acum.

Fabrica își deschide porțile în acest an și va scoate prima cutie de medicamente, în luna octombrie 2024.

„Suntem în grafic cu construcţia şi vom produce în octombrie 2024 prima cutie de medicamente, asta înseamnă că în doi ani de când am început construcţia vom avea o fabrică funcţională. Fabrica are o capacitate de 160 de milioane de unităţi (cutii de medi­camente). 80% din producţie va fi destinată exportului~, a spus Mihai Fugarevici, director general al Stada România, în cadrul conferinţei „Top 1000 cele mai mari companii“, citat de Ziarul Financiar.

Fabrica de medicamente este prima investiţie de această anvergură făcută de la zero în România de la Revoluție încoace.

Cu o investiție de peste 60 mil euro, această nouă facilitate de producție este amplasată în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj. Proiectul de tip greenfield este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat.

Noua unitate de producție și ambalare va cuprinde inițial 9 linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), dintre care primele 3 linii au sosit deja și sunt în curs de calificare. Cu o capacitate maximă de peste 160 milioane cutii produs farmaceutic pe an, Fabrica de la Turda va fi una dintre cele mai moderne facilități de producție din Europa. Suprafața totală a unității este de aproximativ 30.000 mp și permite o extindere rapidă a liniilor de producție până la un număr de 12. Întreaga suprafață a terenului achiziționat este de 100.000 mp și permite de asemenea, o dezvoltare ulterioară a facilităților de producție, prin construcția unor noi clădiri, în funcție de cererea pieței și raportat la nevoile de dezvoltare continuă a companiei.

Produsele finite din unitatea din Turda – atât medicamentele eliberate pe bază de rețetă, cât și produse farmaceutice eliberate fără prescripție medicală – sunt destinate să deservească cu preponderență România si piețele din Europa, în care grupul STADA își desfășoară operațiunile.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: