marian morar
m install
nello construct

Tişe nu mai dă bani pe criterii politice

zamblau eugen

Odată cu schimbarea conducerii Consiliului Judeţean Cluj, se doreşte şi schimbarea mentalităţii potrivit căreia, proiectele locale să primească finanţare pe criterii politice. Acum Alin Tişe preşedintele CJ, propune ca banii să se primească în funcţie de numărul de locuitori ai fiecărei localităţi.

 

 

Preşedintele Consiliului Judeţean va propune în plen ca, de acum încolo, la împărţirea banilor să nu se mai ţină cont de culoarea politică a primarilor, ci de populaţia reprezentată de un partid, care beneficiază direct de proiecte.Tişe garantează că noua metodă nu va dezavantaja localităţile mici sau sărace şi a mai precizat că ideea vine în urma întiâlnirilor cu cetăţenii pe care le-a avut în cadrul audienţelor în teritoriu.

 

„Vechiul criteriul politic, bazat pe procentele de reprezentativitate, nu se regăseşte în agenda clujenilor. De aceea consider că este mult mai corect criteriul mărimii populaţiei. Adică, 50% din populaţie, de exemplu, să primească 50% din fonduri” a afirmat preşedintele Consilului Judeţean. Ideea vine în urma întâlnirilor cu cetăţenii, în cadrul audienţelor în teritoriu. „Am remarcat deseori că ceea ce solicită primarul nu se regăseşte în ceea ce reclamă cetăţenii”, consideră Alin Tişe. Practica anilor trecuţi prevedea ca banii să fie stabiliţi de fiecare dintre grupurile politice reprezentate în consiliu. În acest fel, sumele se împărţeau de către partide, strict pe baza solicitărilor primărilor proprii. Noutatea modului de împărţire a banilor, pe care preşedintele Consilului Judeţean îl va propune plenului forului judeţean, constă în acordarea sumelor strict pe criteriul de populaţie, eliminând factorul de decizie politic. „Numărul populaţiei este relevant. De aceste sume trebuie să beneficieze toţi locuitorii, indiferent de preferinţele lor politice” consideră preşedintele CJ

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2