m install
petlinii
nello construct

Amenda de la ITM, contestată!

floris

Societatea care a fost amendată de ITM Cluj, pe motiv că ar avea sute de persoane care lucrează „la negru”, contestă decizia ITM Cluj şi susţine că oficialii acestei instituţii interpretează greşit legislaţia. Societatea a trimis un drept la replică redacţiei noastre, în urma articolului publicat în 4 noiembrie 2009.

Citiţi mai jos explicaţiile societăţii amendate:

 

„Apreciem ca afirmatiile d-nului Emilian Rosca sunt vadit nefondate, fiind evident caracterul tendentios al manierei in care a fost prezentata opiniei publice aceasta informatie. Toate cele “619” persoane despre care d-l director afirma ca au fost depistate ca “muncind la negru” in realitate aveau contracte civile incheiate cu societatea, activitatea desfasurata de catre acestea fiind remunerata corespunzator in baza contractelor de prestari servicii civile, iar societatea noastra a achitat toate impozitele catre bugetul de stat, fapt recunoscut de Administratia Finantelor Publice Cluj.


Mentionam faptul ca prestarea activitatii de catre o persoana fizica in baza conventiilor civile este pe deplin legala, fiind reglementata de Codul Civil precum si de prevederile Legii 108/1999 republicata.


De altfel, societatii noastre i-a fost transmis punctul de vedere al Ministerului Muncii in cuprinsul caruia aceasta institutie apreciaza ca in opinia sa “prestarea unor activitati ocazionale sau intamplatoare se poate realiza pe baza unui contract in conditiile Codului Civil, deoarece in aceste situatii nu se regasesc cacteristicile definitorii ale executarii unui contract individual de munca, cum ar fi prestatiile succesive, reciproce si corelative ale partilor, care ar justifica incheierea unui contract individual de munca in conditiile Codului Muncii’’.


De altfel, punctul de vedere al Ministerului a fost insusit si de catre ITM Cluj, care prin adresa nr. 17328 din 29 octombrie 2009, semnata chiar de d-nul Emilian Rosca, arata expres la punctul 4 din aceasta ca ’’raspunsul MMFPS pe care il anexati – (mentionat de catre noi in paragraful anterior) – reprezinta punctul de vedere legal in solutionarea acestei spete’’.


Societatea noastra are in medie un numar de 750 de angajati cu contract individual de munca, atat pe perioada nedeterminata pentru activitati permanente, cat si pe perioada determinata, iar pentru activitati ocazionale, nepredictibile, au fost semnate contracte civile de prestari servicii, ceea ce denota buna noastra credinta.


Ne surprinde maniera tendentioasa in care au fost facute aceste afirmatii din partea unei institutii publice care pretinde ca respecta valorile europene, in conditiile in care sanctiunea aplicata este contestata cu argumente temeinice de catre societatea noastra, urmand ca instanta de judecata sa se pronunte asupra acestei probleme. Caracterul tendentios al afirmatiei este cu atat mai evident cu cat printre aceste 619 persoane pentru care societatea noastra a fost sanctionata in bloc se numara inclusiv persoane care la momentul controlului erau angajate ale societatii in baza unor contracte individuale de munca.


Maniera in care aceasta situatie a fost adusa la cunostinta opiniei publice prin afirmarea cu certitudine de catre d-nul Emilian Rosca a faptului ca societatea noastra este vinovata de folosirea muncii la negru si in conditiile in care sanctiunea este contestata in instanta, nefiind definitiva si mai mult prin faptul ca a fost initiata o conferinta de presa pe acest subiect urmarindu-se obtinerea unui impact mediatic cat mai mare, demonstreaza faptul ca aceasta initiativa a d-nului director Emilian Rosca este o actiune abuziva si nepermisa din partea unei institutii publice, sustinuta din banii fiecarui contribuabil, in incercarea de a prezenta niste rezultate aparent deosebite din munca acestei institutii”.

 

Ne exprimam convingerea ca instantele de judecata vor tine seama de normele legale in vigoare care reglementeaza aceste raporturi contractuale si vor sanctiona toate abuzurile savarsite in legatura cu aplicarea acestor norme legale

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: