m install
petlinii
nello construct

Investitor de calibru la Turda: liderul mondial al materialelor de construcţii

floris

Liderul mondial în producţia de materiale de construcţii şi soluţii compozite, grupul american Owens Corning, intenţionează să îşi mute la Turda unitatea de producţie din Franţa şi un centru logistic din Italia, anunţă Ziua de Cluj.

 

Informaţia a fost confirmată de directorul general al Owens Corning România, Mihai Gavriş. Owens Corning a ajuns la Turda, de la 70 la 170 de angajaţi, de anul trecut şi până acum.

 

Societatea turdeană, care are ca obiect de activitate fabricarea produselor din ipsos pentru construcţii, înregistra, la finele anului trecut, o cifră de afaceri de 17,5 milioane de lei, un profit net de 58.000 de lei, dar şi datorii de 40,9 milioane de lei, potrivit Ministerului Finanţelor Publice. Aceasta dispunea de 78 de angajaţi la sfârşitul lui 2008. În septembrie 2006, Cultured Stone, divizia producătoare de piatră aparentă a Owens Corning, a preluat compania franceză de placaje de piatră Modulo/ParMur pentru 25,5 milioane de euro, lider european pe piaţa produselor de piatră. Tranzacţia făcea parte din strategia de expansiune globală a americanilor. Modulo/ParMur deţinea la Turda o unitate de producţie a pietrei artificiale pentru pardoseală şi perete pentru România şi Franţa, precizează sursa citată.

 

Zona Turda – Câmpia Turzii a devenit extrem de atractivă pentru investitorii mari, în ultima vreme, confirmând calculele făcute de revista „Capital” în urmă cu câţiva ani, când plasa municipiul Turda pe locul 8 în ţară în ceea ce priveşte „oraşele în care e bine să locuieşti”. Pe lângă o viitoare autostradă care trece prin apropiere, zona Turzii beneficiază şi de o poziţionare foarte bună în ceea ce priveşte două artere importante ale Transilvaniei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Ultimele articole: