marian morar
m install
nello construct

Echipa de handbal Potaissa Turda încă mai respiră! Senatorul Alexandru Cordoş se implică în găsirea unei soluţii de finanţare! (video)

zamblau eugen

Oficialii echipei de handbal Potaissa Turda, care activează în Liga Naţională şi care au anunţat că azi, la ora 18.00, vor anunţa un verdict în ceea ce priveşte destinul echipei, au amânat luarea unei decizii în urma unei discuţii cu senatorul USL Alexandru Cordoş, care a decis să se implice pentru rezolvarea situaţiei şi găsirea unei soluţii legale de finanţare a activităţii sportive de performanţă.

Practic, oficialii echipei erau pregătiţi să-i anunţe pe jucători că echipa se va desfiinţa şi nu va mai continua în Liga Naţională de handbal, însă intervenţia senatorului Alexandru Cordoş le-a readus speranţa că, poate, în ceasul al doisprezecelea, se va găsi o soluţie pentru continuarea activităţii de performanţă handbalistică la Turda.

Concret, senatorul Alexandru Cordoş a spus că va depune un memoriu la Curtea de Conturi a României, prin care va solicita unele clarificări în ceea ce priveşte finanţarea sportului de performanţă, în încercarea de a se găsi o soluţie de finanţare pentru echipa de handbal. La aceeaşi masă s-au aflat primarul Tudor Ştefănie, senatorul Alexandru Cordoş şi liderul USL Turda – Cristian Matei, care au susţinut la unison că îşi dau mâna, dincolo de convingerile politice divergente, pentru a susţine cauza handbalului turdean.

Astfel, oficialii echipei au anunţat că, cu acordul jucătorilor, s-a luat decizia de a se amâna comunicarea unei decizii finale cu încă o săptămână, timp în care, cu ajutorul implicării senatorului Alexandru Cordoş, se va încerca rezolvarea problemei, prin găsirea unei soluţii viabile şi legale de finanţare a sportului de performanţă.

Primarul Tudor Ştefănie a precizat că în urma controlului Curţii de Conturi, aceştia au atras atenţia că nu se mai poate continua finanţarea echipei de handbal în vechea formulă, indicând ca posibilitate de finanţare a sportului doar o lege care nu ar da posibilitatea decontării plăţilor către jucători, iar din acest motiv nimeni nu şi-a mai asumat luarea unei decizii în acest caz.

La întâlnirea dintre oficialii echipei, reprezentanţii administraţiei locale şi jucători au luat parte şi circa 100 de susţinători ai echipei, care s-au mobilizat prin intermediul unei reţele de socializare pentru a-şi manifesta sprijinul faţă de echipa de handbal şi faţă de găsirea unei soluţii de finanţare a performanţei sportive la Turda.

TurdaNews vă oferă înregistrarea conferinţei de presă, integral:

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2